Få overblik over Fødevarestyrelsens kontrolkampagner 2019
Se den foreløbige plan for Fødevarestyrelsens kontrolkampagner i 2019 her.
DANSK ERHVERV | FØDEVARER - 27. NOVEMBER 2018
Hvert år udvælger Fødevarestyrelsen områder, som skønnes at have behov for en særlig kontrolindsats på baggrund af en risiko- og behovsvurdering. Kampagnekontrollen er målrettet bestemte kontrolemner, og kontrollen og vejledningen er oftest mere dybdegående end den ordinære kontrol.
Fødevarestyrelsens foreløbige plan for kontrolkampagner 2019:
- Akrylamid – kontrol af afbødende foranstaltninger fastsat i forordning 2017/2158. Kontrollen vil foregå i engrosvirksomheder med produktion af de relevante fødevarer samt i bagerier og andre detailvirksomheder, der er en del af en større kæde.
- Kontrol af ernærings- og sundhedsanprisninger på dagligvarer. Kontrollen vil foregå i engros- og detailvirksomheder, der er ansvarlige for mærkningen.
- Anvendelse af tilsætningsstoffer i produktionsvirksomheder.
- Balanceregnskab i virksomheder, der producerer økologiske fødevarer. Kontrollen vil foregå i engrosvirksomheder, der ikke er 100% økologiske.
- Kontrol af mærkning på menukort. Kontrollen vil foregå hos cafeer og restauranter samt grossister, der leverer hertil.
- Frivillig mærkning af fjerkrækød med produktionsoplysninger. Kontrollen vil foregå på slagterier og i slagterbutikker samt gårdbutikker.
- Detailslagteres brug af nitrit ved lagesaltning.
- Primærproducenters direkte levering af æg, tamfjerkræ og kaniner.
- Styring af listeria i detailforretninger. Kontrollen vil foregå i slagterbutikker og -afdelinger samt fiskebutikker og -afdelinger.
- Vedligeholdelse af lokaler, udstyr og inventar i fødevarevirksomheder.
- Mobile salgssteder.
- OPSON VIII.
- Kontrol af IUU fisk.
Har du spørgsmål til kontrolkampagnernes formål eller målgruppe, kan du kontakte Helle Pedersen eller Jeppe Rønnebæk Kongsbak for yderligere information.