Gemt

Få overblik over Fødevarestyrelsens kontrolkampagner 2019

Se den foreløbige plan for Fødevarestyrelsens kontrolkampagner i 2019 her.

Nyhed

DANSK ERHVERV | FØDEVARER - 27. NOVEMBER 2018

Hvert år udvælger Fødevarestyrelsen områder, som skønnes at have behov for en særlig kontrolindsats på baggrund af en risiko- og behovsvurdering. Kampagnekontrollen er målrettet bestemte kontrolemner, og kontrollen og vejledningen er oftest mere dybdegående end den ordinære kontrol.

Fødevarestyrelsens foreløbige plan for kontrolkampagner 2019:

  • Akrylamid – kontrol af afbødende foranstaltninger fastsat i forordning 2017/2158. Kontrollen vil foregå i engrosvirksomheder med produktion af de relevante fødevarer samt i bagerier og andre detailvirksomheder, der er en del af en større kæde.
  • Kontrol af ernærings- og sundhedsanprisninger på dagligvarer. Kontrollen vil foregå i engros- og detailvirksomheder, der er ansvarlige for mærkningen.
  • Anvendelse af tilsætningsstoffer i produktionsvirksomheder.
  • Balanceregnskab i virksomheder, der producerer økologiske fødevarer. Kontrollen vil foregå i engrosvirksomheder, der ikke er 100% økologiske.
  • Kontrol af mærkning på menukort. Kontrollen vil foregå hos cafeer og restauranter samt grossister, der leverer hertil.
  • Frivillig mærkning af fjerkrækød med produktionsoplysninger. Kontrollen vil foregå på slagterier og i slagterbutikker samt gårdbutikker.
  • Detailslagteres brug af nitrit ved lagesaltning.
  • Primærproducenters direkte levering af æg, tamfjerkræ og kaniner.
  • Styring af listeria i detailforretninger. Kontrollen vil foregå i slagterbutikker og -afdelinger samt fiskebutikker og -afdelinger.
  • Vedligeholdelse af lokaler, udstyr og inventar i fødevarevirksomheder.
  • Mobile salgssteder.
  • OPSON VIII.
  • Kontrol af IUU fisk.

Har du spørgsmål til kontrolkampagnernes formål eller målgruppe, kan du kontakte Helle Pedersen eller Jeppe Rønnebæk Kongsbak for yderligere information.