Gemt

Dansk Erhverv: Gode takter i udspil fra vækstteam for kreative erhverv

Regeringens Vækstteam for kreative erhverv har netop offentliggjort sine anbefalinger, og der er mange gode takter i udspillet, mener Dansk Erhverv.

Nyhed

PRESSEMEDDELELSE, 29. oktober 2018

"Der er uden tvivl et stort uforløst vækstpotentiale i de kreative erhverv. Dansk Erhverv har længe opfordret til vækstinitiativer, der kunne være med til at forløse potentialet. Derfor er vi nu glade for at se så mange ambitiøse anbefalinger fra vækstteamet til regeringen. Nu må regeringen komme i arbejdstøjet og lave en konkret vækstplan for de kreative erhverv, så ord kan blive til handling," siger chefkonsulent i Dansk Erhverv, Charlotte Enevoldsen.

Vækstteamets anbefalinger handler blandt andet om at skabe et stærkere brand for dansk erhvervsliv som et kreativt vækstmiljø. Det skal ske ved at skabe en fælles fortælling om Danmarks kreative DNA som virksomheder og det offentlige kan bruge til markedsføring. Der skal også etableres kreative vækstboostere på udvalgte markeder, som skal facilitere netværksskabelse, opdyrke et kreativt miljø og skabe spændende events.

"Jeg er særligt glad for at se vækstteamets fokus på det internationale og eksportmulighederne. Det er en god ide med kreative vækstboostere på udvalgte markeder. De kan skabe et værdifuldt fundament for networking og erfaringsudveksling,” siger Charlotte Enevoldsen og fortsætter:

”Nogle af de kreative brancher som mode og design er velbevandrede i eksportfremmesystemet, mens andre særligt mindre virksomheder inden for f.eks. musik skal have hjælp til at åbne dørene de rigtige steder. Det skal vi have en klar plan for at få løftet,” siger hun.

Vækstteamets anbefalinger indeholder også skridt i den rigtige retning i forhold til at styrke uddannelserne med mere tværfaglighed, at nedbringe transaktionsomkostningerne i offentlige udbud og at fremme håndhævelsen af ophavsrettigheder med flere ressourcer hos politiet.

Læs mere om anbefalingerne fra Vækstteam for kreative erhverv.

Kontakt os

Rådgivning & Videnservice

Charlotte Enevoldsen

Fagchef for medier og kreative erhverv
Medarbejderprofil