; ;
Gemt

Godt med digitalt fokus i nyt fødevareforlig

Det nye fødevareforlig er godt nyt for fødevarekontrollen i danske virksomheder, lyder det fra Dansk Erhverv. Forliget bygger videre på de seneste fødevareforlig, som generelt har lagt nogle gode spor for fødevarekontrollen i Danmark.

Nyhed

pressemeddelelse onsdag den 24. oktober 2018

”Dansk Erhverv ser frem til øget fokus på digitalisering, da udnyttelse af nye digitale muligheder kan skabe mere effektiv kontrol og højne regelefterlevelsen. Det er vigtigt, at digitaliseringen skaber værdi for både virksomheder og myndigheder. Beløbet, der er afsat, er dog lille, så det kræver en meget målrettet indsats for at sikre gavn,” siger markedschef i Dansk Erhverv Lotte Engbæk Larsen.

Dansk Erhverv er tilfreds med, at der sættes fokus på klar kommunikation. I en digital verden er det vigtigt, at myndighederne er til stede og kan reagere hurtigt med lødig information, når der florerer myter og fejlagtig information særligt på nettet. Dansk Erhverv er særligt glade for, at partierne fortsat prioriterer en aktiv forbrugerinformation om sundhed og ernæring.

”En styrkelse af Rejseholdets indsats over for svindel og ulovlig nethandel hilses velkommen, men det er vigtigt, at arbejdet målrettes, så der fokuseres på virksomheder med dårlig regelefterlevelse og decideret fødevaresvindel og ikke almindelige kontrolopgaver. Det er afgørende, at den styrkede vejledning, som blev igangsat i tidligere fødevareforlig, fortsættes og udvikles. Dansk Erhverv havde gerne set, at bl.a. ordningen om forhåndsgodkendelse og rekvireret vejledning var blevet udvidet til andre områder, fx mærkning og økologi,” siger Lotte Engbæk Larsen.

Kontakt

Handel

Lotte Engbæk Larsen

Branchedirektør for Handel
Medarbejderprofil