{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
Det politiske år er med Folketingets åbning for alvor skudt i gang. Brian Mikkelsen opfordrer i denne klumme politikerne til at indstille skyttegravskrigen og fokusere på løsninger i stedet.
klumme den 22. oktober 2018
For nyligt åbnede Folketinget. Statsministeren holdt sin åbningstale, den efterfølgende åbningsdebat var lang og nok mest for de indviede. Alt var med andre ord, som det plejer at være. Men plejer er ikke altid godt.
Ud over at åbningsdebatten har karakter af en marathon-debat, så er der også en anden god grund til, at den mest af alt er for politiske feinscmheckere. Nemlig, at der bruges meget tid og mange kræfter på at ”ramme” den ordfører, som nu er på talerstolen. Det kunne man også forvisse sig om, hvis man under Folketingets åbningsdebat holdt øje med sociale medier så som Twitter, som er politikernes foretrukne platform.
I år eller senest til næste år kommer folketingsvalget, og det gør ærgerligt nok heller ikke gode ting for viljen til at komme hinanden politisk i møde.
Når jeg skriver ærgerligt nok, så er det selvfølgelig fordi, at jeg hellere så, at tiden blev brugt til reelt at diskutere de udfordringer, som for eksempel erhvervslivet står overfor. Og når jeg skriver erhvervslivet, så må jeg hellere lige minde om, at erhvervslivets interesser så sandelig også er Danmarks interesser. Klarer erhvervslivet sig godt, så klarer Danmark sig også godt.
Et eksempel.
Der er bred enighed i Folketinget om, at manglen på arbejdskraft er landets største erhvervspolitiske udfordring frem mod et kommende valg. Det har blandt andet en rundspørge blandt Folketingets erhvervsordførere vist. Men i stedet for at sætte sig ned sammen og lave et nationalt kompromis, som sikrer, at landets virksomheder har den arbejdskraft til rådighed, som de har brug for, så minder situationen på Christiansborg lige nu mest af alt om en skyttegravskrig. Især når det gælder udenlandsk arbejdskraft, hvor flygtninge med opholdstilladelse, arbejdskraft fra EU-lande og lande uden for EU bliver blandet sammen i en stor pærevælling. Kønt er det ikke, og langtidsholdbare løsninger mangler vi i dén grad.
Spørger man befolkningen, så har de ingen problemer med, at der kommer udenlandsk arbejdskraft hertil, så længe de ikke belaster statskassen. Vi spurgte for få måneder siden danskerne, om de mente, at ”udlændinge, der arbejder og betaler mere til de offentlige kasser, end de koster, er velkomne i Danmark”. Det var 68 procent enige eller meget enige i. Blot 5 procent var uenige.
Så tager vi spørgsmålet om udenlandsk arbejdskraft isoleret, så er danskerne altså i sjældent grad enige. Det ville være både klogt og rigtigt, hvis partierne i Folketinget kom op af deres skyttegrave og fik landet en løsning til gavn for virksomhederne, væksten og velfærden.
Selvfølgelig er partierne forskellige og har forskellige holdninger. Sådan er demokratiet, og det er lige sådan, det skal være. Men både i Folketingets åbningsdebat og i den politiske debat i øvrigt så tror jeg, at mange efterspørger fokus på løsninger. At partierne bruger kræfterne på åbent og ærligt at fortælle, hvad de vil politisk, og så efterfølgende forsøger at finde hinanden i fornuftige kompromisser. Det ville klæde og gavne dansk politik.
Klumme af Brian Mikkelsen bragt i Avisen Danmark den 21. oktober 2018.