; ;
Gemt

Der mangler korrekt viden om arbejdsmiljøet

Regeringens ekspertudvalg om arbejdsmiljø er netop kommet med sine anbefalinger på området. Dansk Erhverv er enige med udvalget i, at der er behov for et bedre grundlag for at vurdere arbejdsmiljøets tilstand, og Arbejdstilsynets indsats bør prioriteres.

Nyhed

pressemeddelelse 27. september 2018

I marts 2017 nedsatte regeringen et ekspertudvalg, som skulle se nærmere på arbejdsmiljøindsatsen. Udvalget er netop kommet med sine anbefalinger, som Dansk Erhverv har læst med stor interesse.

”Først og fremmest må jeg sige, at udvalget har helt ret i, at der er brug for bedre data på området. I dag er det folks egen og ganske subjektive vurdering, som danner grobund for forståelsen af, hvordan det ser ud på landets arbejdspladser i forhold til arbejdsmiljø. Vi skal have gang i indsamlingen af objektive og korrekte data, så vi kan sikre, at indsatsen på området sker på det bedst mulige grundlag og støtter op om virksomhedernes arbejdsmiljøarbejde. Ellers er der jo en risiko for, at vi simpelthen prioriterer kræfterne forkert, og det har ingen gavn af,” siger Anne-Marie Røge Krag, arbejdsmiljøchef i Dansk Erhverv.

Styrk Arbejdstilsynets indsats
Dansk Erhverv bakker desuden op om udvalgets anbefalinger i forhold til at sikre, at Arbejdstilsynet bruger sine ressourcer rigtigt.

”Det er sådan, at mange af Arbejdstilsynets besøg viser, at alt er i orden. At der ikke er noget at komme efter. På den baggrund giver det god mening, hvis Arbejdstilsynets indsats bliver prioriteret, så man i højere grad besøger de steder, hvor der så at sige kan være noget at komme efter,” siger Anne-Marie Røge Krag.

Kontakt

Arbejdsmiljø

Anne-Marie Røge Krag

Arbejdsmiljøchef, souschef
Medarbejderprofil