; ;
Gemt

Danmark ligger helt i bund for selvstændigt erhvervsdrivende

Her dagen før arbejdernes kampdag bør vi for en kort stund rette blikket mod de selvstændige erhvervsdrivende. Det mener Dansk Erhverv.

Nyhed

For det er iværksættere og selvstændige, der skaber de arbejdspladser, som Danmark skal leve af i fremtiden. En ny opgørelse viser, at Danmark ligger på en sidsteplads i EU, når vi ser på andelen af selvstændigt erhvervsdrivende i forhold til andelen af lønmodtagere.

”En lav andel af selvstændigt erhvervsdrivende er ikke nødvendigvis et problem i sig selv. Men det er foruroligende, når antallet af selvstændige i Danmark samtidig bevæger sig ned ad, uden tegn på at stoppe”, siger chefkonsulent i Dansk Erhverv, Jasmina Pless.

I dag har vi knap 200.000 selvstændigt erhvervsdrivende i Danmark. Og det er lavt, når man sammenligner med, at der er over 2.750.000 lønmodtagere i Danmark.

”Vores lave andel af selvstændige er på trods af, at det faktisk går rigtig godt for dem, der vælger at blive selvstændige i Danmark. Det kan man se ved, at Danmark er det land i EU, hvor flest selvstændige har ansatte i deres virksomhed”, siger Jasmina Pless og fortsætter:

”Alle vækstvirksomheder skal starte et sted, og hvis vi skal skabe gode vækstsucceser i Danmark, så kræver det gode forhold for at starte egen virksomhed. Selvstændigt erhvervsdrivende er ofte virksomheder, der arbejder med handel, byggeri eller som mindre servicevirksomheder. Det er virksomheder, som har behov for lånekapital for at kunne vokse sig store.”

”Desværre oplever mange små virksomheder, at det kan være svært at skaffe den nødvendige kapital, og det skal vi have gjort op med, hvis vi vil styrke erhvervslivet i Danmark og sikre fremtidige arbejdspladser og vækst”, siger hun.