Gemt

Stærk kundeautentifikation ved kortbetalinger

I lyset af den nyeste udmelding fra Den Europæiske Bankmyndighed gentager Finanstilsynet, at reglerne for stærk kundeautentifikation gælder fra 14. september 2019. Kundeautentifikation er en procedure til at sikre, at den der foretager betalingen, også er den der ejer kortet/betalingsmidlet. Du skal derfor sikre, at din indløser og PSP (Payment Service Provider) har en løsning klar senest den 14. september, så du ikke risikere at miste transaktioner.

Nyhed

Dansk Erhverv | Handel - 22. august 2019

Som vi tidligere har beskrevet, er der nye regler på vej, om kortbetalinger og stærk kundeautentifikation:

I juni 2019 har den europæiske bankmyndighed (EBA) udsendt nye fortolkning til reglerne om stærk kundeautentifikation (SCA) og Finanstilsynet har derfor også udsendt en nyhed herom: Ny EBA fortolkning af regler for stærk kundeautentifikation 

Som det fremgår af udtalelsen, indebærer stærk kundeautentifikation – eller to-faktor autentifikation, at der skal anvendes mindst to faktorer til at godkende en betaling. De to faktorer skal være noget betaleren ved (f.eks. et password), noget betaleren er (f.eks. et fingeraftryk) eller noget betaleren har (f.eks. et betalingskort).

Finanstilsynet fastholder, at reglerne træder i kraft 14. september 2019. Du skal derfor sikre dig at din PSP kan levere en løsning, som lever op til EBAs fortolkning af reglerne i PSD2.

Kontakt

Spørg om sikkerhed og kortbetalinger

Handel

Henrik Lundgaard Sedenmark

Chefkonsulent
Medarbejderprofil