; ;
Gemt

Stor stigning i nøglehulsmærkede fødevarer

Der er kommet mange flere fødevarer på hylderne i de danske supermarkeder, som er mærket med det grønne Nøglehulsmærke.

Nyhed

DANSK ERHVERV | FØDEVARER - 29. AUGUST 2019

En ny opgørelse, som analysefirmaet Nielsen har lavet for Fødevarestyrelsen, viser, at der er lanceret mere end 4.000 varer med Nøglehulsmærket på butikshylderne, siden Nøglehullet blev introduceret i Danmark i 2009.

Siden lanceringen har producenter og detailhandlen spillet med, og forbrugerne har kvitteret ved rent faktisk også at efterspørge varerne, og analyser fra Dansk Erhverv viser også, at Nøglehullet er blandt de mærker med allerstørst tillid og højst kendskabsgrad, der er på fødevareområdet.

Fødevarer med Nøglehullet skal opfylde krav til bl.a. indholdet af fedt, salt, sukker, fibre og fuldkorn.

Den nye fødevareminister Mogens Jensen (S) har opfordret til, at den positive udvikling fortsætter, så også fremtiden byder på endnu flere nøglehulsmærkede varer på hylderne. En udmelding som Dansk Erhverv bakker op om.

Ny nøglehulsvejledning
Fødevarestyrelsen har offentliggjort en ny vejledning om anvendelse af Nøglehulsmærket på fødevarer m.v.

Vejledningen er ligesom reglerne for Nøglehullet udarbejdet i samarbejde med de norske, svenske og islandske fødevaremyndigheder. Der er lagt vægt på, at tolkningen af reglerne er ens i de 4 lande, men vejledningerne er dog ikke identiske.

Vejledningen er bl.a. opdateret med nye fortolkninger, der er foretaget siden udstedelse af den seneste version. Samtidig udgår bilag 3 om krav til nøglehulsmærkede opskrifter. Desuden er vejledningen ændret så udvidelsen af muligheden for at anvende Nøglehulsmærket på ikke-færdigpakkede fødevarer i markedsføringen er afspejlet i vejledningen. 

Læs mere om Nøglehullet på Fødevarestyrelsens hjemmeside Alt om kost.

Vejledningen skal erstatte vejledning nr. 9577 af 27. juni 2017 om anvendelse af Nøglehulsmærket på fødevarer m.m.