{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
Set med erhvervslivets briller er der ingen grund til tænde stjernekasterne og danse rundt i stuen. Men det vidste vi nu godt i forvejen, og vores arbejde med finansloven har på et langt stræk handlet om at få sikret, at torne er pillet ud. Det er sket i flere tilfælde. Læs dagens kommentar fra Brian Mikkelsen.
Finansloven 2020 - Kommentar 3. december 2019 - Af Brian Mikkelsen
I går aftes kunne brugere af det sociale medie Twitter konstatere, at det nok måtte være lige oppe over med en finanslovsaftale for 2020. De Radikales Sofie Carsten Nielsen havde lagt et billede op med slik på og skrevet, at det var tæt på hvid røg. SFs Pia Olsen Dyhr lagde et billede af smilende partiledere op og skrev: ”Lige om lidt”.
Og sørme om ikke dørene til Finansministeriet, som TV2 News havde fulgt næsten hele dagen, gik op mens DRs TV Avisen kl. 21.30 var i gang. En finanslovsaftale for 2020 var i hus.
Set med erhvervslivets briller er der ingen grund til tænde stjernekasterne og danse rundt i stuen. Men det vidste vi nu godt i forvejen, og vores arbejde med finansloven har på et langt stræk handlet om at få sikret, at torne er pillet ud. Det er sket i flere tilfælde.
Mest markant er den bebudede ekstraregning for arbejdsgiverne for sygedagpenge. Det var en meget dårlig idé, og vi skylder De Radikale tak for at have kæmpet den hjem ved forhandlingsbordet.
Til gengæld er det mildt sagt skidt, at arveafgiften bliver fastholdt på 15 procent. En stor knast har været værdisætningen, og det skal en ekspertgruppe nu se på i løbet af 2020. Det kan sådan set være meget fornuftigt, når nu der er politisk flertal for den høje arveafgift, men det er rent ud sagt noget hø, at der er usikkerhed om værdisætningen, samtidigt med at man faktisk opkræver den nye, høje arveafgift. Når det i øvrigt er en bunden opgave for arbejdsgruppen at sikre, at provenuet holder, så føler man sig jo ikke alt for tryg ved det hele.
Det er heller ikke godt nyt, at forbruget af konsulenter skal reduceres med 200 millioner kroner næste år og så med yderligere 625 millioner kroner om året fra 2021. Konsulenter tilføjer merværdi og hjælper til opgaveløsninger og innovation. Det er sund fornuft at købe sig til ydelser, som man ikke selv enten har know-how eller kapacitet til at løse. Det kan ende med at blive et dyrt sted at spare.
Og så blev plastafgiften ikke bare fordoblet, som der først blev lagt op til, den blev tredoblet. Det virker ærlig talt unødvendigt, når nu salget af plastikposer allerede er stærkt dalende. Vi skal tænke i forskning og innovation, ikke afgifter, hvis vi skal nå de nødvendige klimaambitioner. Her er det så rigtig godt, at der bliver oprettet en grøn fremtidsfond med 25 milliarder kroner i. Her er der et stort potentiale til at sikre kapital til grøn vækst.
Endelig er det rigtig godt, at taxameterløftet fastholdes for de humanistiske og samfundsvidenskabelige uddannelser, og at vi ser en række forbedringer i forhold til den udenlandske arbejdskraft.
Som overskriften antyder, er næste års finanslov ikke en med et stort fokus på erhvervslivet. Med andre ord sætter finansloven det ikke en vækstdagsorden. Det er en skam og en forpasset mulighed.
Men uanset omstændighederne, så handler det altid om, at få det bedste ud af situationen sådan, som den nu er. Undgå ubehageligheder og få sikret fornuftige tiltag.
Det synes jeg faktisk, at vi er lykkes med et pænt stykke ad vejen med denne gang. Mange torne er kommet ud undervejs i forløbet. Men naturligvis er der ting, der kunne være bedre. For at sige det mildt her i juletiden.
Med venlig hilsen
Brian Mikkelsen