Gemt

Finanslov gavner ikke erhvervsliv og vækst

Den netop indgåede finanslov er ikke en vækst- og velstands finanslov, lyder det fra Dansk Erhvervs administrerende direktør Brian Mikkelsen, der dog glæder sig over, at mange tidsler er forhandlet ud undervejs i forløbet.

Nyhed

pressemeddelelse den 2. december 2019

Regeringen og forhandlingspartierne har netop indgået en aftale om næste års finanslov. Det er ikke en fantastisk finanslov set med erhvervslivets øjne, men erhvervsorganisationen Dansk Erhverv glæder sig over de grønne ambitioner.

”Lad det være sagt med det samme. Den netop indgåede finanslov er ikke en vækst- og velstands finanslov. Jeg havde gerne været den øgede arveafgift og den fortsatte skat på arbejdsgiverbetalt telefon foruden. Men overordnet set er der mange tidsler, der er luget ud undervejs, og jeg vil også glæde mig over, at der bliver oprettet en grøn fond på 25 milliarder kroner. Forskning er nøglen til at komme i mål med klimaambitionerne,” siger Brian Mikkelsen.

Glæder sig over flere midler til uddannelse
Brian Mikkelsen kvitterer for, at en række byrder for erhvervslivet i løbet af finanslovsforhandlinger er trukket af bordet.

”Hvis vi ser på den bebudede ekstraregning for arbejdsgiverne for sygedagpenge, så er den heldigvis trukket ud af finansloven. Desuden er forslaget om øgede punktafgifter på grænsefølsomme varer også taget af bordet. Samtidig er det fornuftigt og godt, at der kommer flere midler til uddannelse, hvor bl.a. taxameterløftet for de humanistiske og samfundsvidenskabelige uddannelser fastholdes” siger Brian Mikkelsen.

Skridt i den rigtige retning
Brian Mikkelsen roser desuden en række forbedringer i forhold til udenlandsk arbejdskraft.

”Vi havde naturligvis gerne set, at der havde været mere. Men vi glæder os over ethvert skridt i den rigtige retning. Det må vi sige, at afskaffelse af deltagerbetaling for danskundervisning til udenlandske arbejdstagere og initiativer til fastholdelse af internationale studerende er,” siger Brian Mikkelsen.

Kontakt

Kommunikation & Presse

Lars Ohlsen

Pressechef