Gemt

Husk den løbende GDPR-vedligeholdelse

Tagrenderne skal renses, bilen skal have skiftet olie, og GDPR-arbejdet i virksomheden skal vedligeholdes.

Nyhed

Dansk Erhverv | E-handel - 16. december 2019

For mange virksomheder er der ofte mindre travlhed i starten af det nye år, og derfor er det en god mulighed for at genbesøge virksomhedens GDPR-arbejde og undersøge, om der er behov for opdateringer eller justeringer.

Fortegnelserne - et godt sted at begynde
Som dataansvarlig skal du have et godt overblik over virksomhedens persondatabehandlingsaktiviteter, og de fleste virksomheder har derfor udarbejdet fortegnelser og lavet en kortlægning af deres brug af personoplysninger.

I takt med, at virksomheden udvikler sig fx ved at tilbyde nye services eller rette eksisterende services mod nye kunder, medfører dette oftest også nye behandlinger af personoplysninger. Det samme gør sig gældende, når virksomheden indgår nye samarbejder eller anvender nye leverandører, der fx får adgang til oplysninger om kunder.

Tjek derfor, om virksomhedens interne GDPR-dokumentationer fortsat stemmer overens med de behandlingsaktiviteter, der udføres. Hvis der er sket ændringer, så kan det også betyde, at virksomhedens privatlivspolitikker skal opdateres.

Hold dig opdateret på datatilsynet.dk
Datatilsynets afgørelser og udtalelser om fx praksisændringer er vigtige at følge med i, da udmeldinger kan have betydning for virksomhedens behandling af persondata.

Datatilsynet har desværre ikke en nyhedsmail, så man kan abonnere på nyheder og afgørelser. Derfor er det nødvendigt selv at holde sig orienteret, bl.a. via datatilsynet.dk eller på Datatilsynets LinkedIn-profil.

Deltag på Dansk Erhvervs kurser
Igen i 2020 afvikler Dansk Erhverv en række GDPR-kurser forskellige steder i landet. Vi vil på kurserne have fokus på nye afgørelser både fra Danmark og EU samt nye vejledninger og praksisændringer, der har betydning for vores medlemmers behandling af personoplysninger. Desuden forventer vi at invitere eksterne oplægsholdere med til arrangementerne og gå dybere ned i udvalgte emner, fx passende sikkerhed, udarbejdelse af risikovurderinger og samspillet mellem markedsføringsloven og GDPR.

Læs mere om reglerne for persondata her: Persondata (kunder).

Kontakt

Handel

Martin Jørgensen

Advokat, chefkonsulent
Medarbejderprofil