Gemt

Flere praktikpladser er godt nyt

Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv melder sig tilfredse med, at der er leveret 2.800 flere praktikpladser i 2018 sammenlignet med 2016.

Nyhed

pressemeddelelse 26. februar 2019

Det er netop blevet offentliggjort, at virksomhederne har leveret flere praktikpladser end det oprindelige måltal, som lød på 2.100.

”Det her viser, at der er tale om en dagsorden, som har fyldt og fylder meget i virksomhederne, og at arbejdsgiverne er trukket i arbejdstøjet for at sikre nok faglærte i fremtiden. Vi ved, at vi får brug for flere faglærte i fremtiden, og derfor er det vigtigt, at der er praktikpladser til de elever, der søger mod erhvervsuddannelserne,” siger Claus Rosenkrands Olsen.

Fortsat fuldt fokus
Claus Rosenkrands Olsen peger på, at skal der være flere faglærte, så skal der være gode chancer for at kunne få en praktikplads.

”Derfor er det vigtigt, at vi sammen med erhvervsskolerne fastholder fokus på arbejdet med at sikre praktikpladser til de fleste elever. Inden for flere områder har virksomhederne svært ved at finde elever til deres praktikpladser, og det er en væsentlig forudsætning for den fortsatte vækst i antallet af praktikpladser, at vi får flere til at søge mod erhvervsuddannelserne – ikke mindst de områder, hvor der mangler elever. Den seneste politiske aftale om erhvervsuddannelserne skal bidrage til dette, men naturligvis må aftalen ikke gå hen og blive en sovepude. Der skal fortsat politisk være fuldt fokus på rekrutteringen af elever og udviklingen af erhvervsuddannelsernes kvalitet,” siger Claus Rosenkrands Olsen.

Kontakt os

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Claus Rosenkrands Olsen

Uddannelseschef
Medarbejderprofil