; ;
Gemt

Madens Folkemøde kom godt fra land

For første gang nogensinde blev der afholdt Madens Folkemøde. Dansk Erhverv var på plads med en debat om virksomhedernes rolle i klimakampen.

Nyhed

DANSK ERHVERV | FØDEVARER - 23. MAJ 2019

Den 10.-11. maj blev Madens Folkemøde for første gang afholdt. Det foregik på det flotte Engestofte Gods ved Maribo på Lolland-Falster. Ambitionen bag det nye initiativ er at samle hele fødevare-Danmark til en samtale om fremtidens mad. Og det lykkedes i den grad.

Madens Folkemøde var fyldt med debatter, talks, workshops, et stort madmarked og meget andet. I alt var der op mod 10.000 besøgende over de to dage, som folkemødet varede, hvilket må siges at være en godkendt debut.

Dansk Erhverv var på plads med en debat med titlen “Skal supermarkederne redde klimaet for os?” med repræsentanter fra ALDI, Dagrofa, Danmarks grønne tænketank CONCITO samt den fødevarepolitiske tænketank Frej og Ungeklimarådet i panelet. LEAD Sustainability stod for at styre slagets gang og spørgsmålene fra publikum.

Næste år forventer arrangørerne op mod 20.000 besøgende og endnu flere aktiviteter, så hvis du arbejder med mad, fødevarer og gastronomi eller er interesseret i, hvad der rører sig på madfronten, bør du helt sikkert deltage i Madens Folkemøde næste år.

Bag Madens Folkemøde står en gruppe af Danmarks mest markante madstemmer. Blandt andre Claus Meyer, tidligere fødevareminister Henrik Høegh, iværksætter og medstifter af Sticks'n'sushi Kim Rahbek Hansen og formand for Økologisk Landsforening Per Kølster.

 

Kontakt

Handel

Lotte Engbæk Larsen

Branchedirektør for Handel
Medarbejderprofil