; ;
Gemt

Life science og servicefagene ind i klimakampen

Dansk Erhverv er værter for fire klimapartnerskaber – også life science, biotek og servicefagene tænkes ind. Og netop de sektorers potentiale for at bidrage til Danmarks klimamålsætninger er stort, vurderer Dansk Erhverv.

Nyhed

Dansk Erhverv | Sundhed og Velfærd - 28. november 2019

Regeringen inviterede i september 2019 erhvervslivet til at være med til at finde løsninger på, at Danmark kan nedbringe sin udledning af drivhusgas med 70 pct. i 2030 i forhold til 1990. Det er nemlig det mål, regeringen lovede med sit såkaldte politiske forståelsespapir, der blev startskuddet på denne regeringsperiode.

Dansk Erhverv er blevet udpeget til at lede fire af sekretariaterne under de i alt 13 klimapartnerskaber. I den forbindelse har Dansk Erhverv ansvaret for at sekretariatsbetjene klimapartnerskabet for life science og biotek, sammen med Lif. Formanden er Lars Fruergaard, CEO i Novo Nordisk. Opdraget fra regeringen er, at branchen skal samles bredt og være med til at levere forslag til emissionsreduktion. Der er afholdt sættemøder med formandens ansvarlige samt med de relevante brancheorganisationer.

Dansk Erhverv har ligeledes ansvaret for at sekretariatsbetjene klimapartnerskabet for serviceområdet, hvor der blandt en bred vifte af brancher lægges op til at inddrage private service- og velfærdsleverandører i bred forstand i arbejdet, og der skal findes bud på, hvordan disse virksomheder kan bidrage til at nå regeringens målsætning. Formand for Service-partnerskabet er Eva Berneke, adm. direktør i KMD.

Målet for alle 13 klimapartnerskaber er, at erhvervslivet inden for hver af sektorerne skal komme med input til hvordan man reducerer:

  • Egen CO2-udledning
  • Andre branchers CO2-udledning (fx ved køb af energi og transport)
  • CO2-udslippet i den globale supply chain

Formanden for klimapartnerskabet har en ambition om at samle branchen bredt og få input fra alle typer virksomheder for at sikre bredt ejerskab til de løsninger, man i sidste ende vil foreslå regeringen. Afrapporteringen skal tilgå regeringen i slutningen af februar.

Deltag i gå-hjem-møde
Parallelt med arbejdet i dette partnerskab sikrer Dansk Erhverv de øvrige medlemmer indflydelse på de øvrige ni partnerskaber. I den forbindelse holder Dansk Erhverv et gå hjem-møde med titlen ”Sådan bidrager din virksomhed til regeringens klimamål”, hvor alle medlemmer og andre interesserede til at høre mere om de 13 partnerskaber og den enkelte virksomheds muligheder for at tage aktiv del i regeringens og erhvervslivets fælles klimapolitiske arbejde.

Tilmelding kan ske via dette link: Sådan bidrager din virksomhed til regeringens klimamål.

Kontakt

Direktions- & Strategisekretariatet

Anna-Katrine Romer Vingtoft

Strategi- og transformationschef
Medarbejderprofil