Gemt

Må chefen købe vin og slik med hjem fra Tyskland?

Nyt fra Skattestyrelsen: Er man på forretningsrejse syd for grænsen, kan det i juletiden være fristende at købe lidt godter med hjem til kollegerne. Men det kan blive en dyr affære, hvis ikke man følger reglerne.

Nyhed

Nyhed fra Skattestyrelsen, 11. november 2019

Skattestyrelsen advarer nu chefer mod at være for flinke i den søde juletid.

En lang række virksomhedsejere får sig en grim overraskelse, når de på forretningsrejser her sidst på året køber vin, øl, chokolade og andre godter med hjem til medarbejderne.

Der skal nemlig betales punktafgifter. Og der vanker høje bøder på minimum 10.000 kroner, hvis punktafgifterne ikke er betalt eller man ikke er tilmeldt og registreret hos Dansk Retursystem.

Skattestyrelsen oplyser:

  • Punktafgifter fra første vare: Hvis man som virksomhedsejer uden punktafgiftsregistrering køber julegaver til egne ansatte – som vin og chokoladevarer - skal der betale punktafgifter fra første vare.

  • Bøder hvis du bliver standset ved grænsen: Hvis virksomhedsejeren bliver standset med varerne ved grænsen, kan købet, udover opkrævning af afgiften, medføre en bøde for at købe afgiftspligtige varer i udlandet uden registrering og uden at have betalt afgiften på forhånd. Der vil typisk gives en ordensbøde som er 10.000 kr. pr. punktafgiftslov (eks. Chokoladevarer 10.000 kr. + vin 10.000 kr.) .

  • Ekstra bøder for manglende pant-registrering: Hvis der er tale om pantpligtige emballager (øl, sodavand) vil varerne blive beslaglagt og der vil også her kunne gives en bøde pga. manglende tilmelding og registrering hos Dansk Retursystem A/S – her er bøden 5.000 kr. pr. overtrædelse.

Nærmere oplysninger på www.skat.dk