; ;
Gemt

Dansk Erhverv: Fornuftig økonomiaftale - men husk de private aktører

Regeringen har netop indgået økonomiaftale med Dansk Regioner. Dansk Erhverv er positiv overfor en række elementer i aftalen, men understreger behovet for et stærkt samarbejde mellem offentlige og private aktører.

Nyhed

Der er mange gode takter at spore i den økonomiaftale, som netop er blevet indgået mellem regeringen og Danske Regioner.

Sundhedspolitisk chef i Dansk Erhverv, Katrina Feilberg Schouenborg stiller sig godt tilfreds med aftalen:

”Dansk Erhverv finder aftalen mellem danske regioner og regeringen fornuftig, da den tager livtag med nogle af de demografiske udfordringer, som vi står overfor. Vi vil dog gerne minde regeringen og regionerne om at huske at inddrage de private aktører, når der blandt andet skal udarbejdes planer på det psykiatriske område, nedsættes en taskforce på uddannelsesområdet og udvikle en styrket og fælles fortolkning af patientrettighederne,” siger hun og fortsætter:

”Et stærkt samarbejde mellem det offentlige og det private er til alles bedste. Det sikrer et gnidningsfrit samarbejde i for eksempel ældreplejen eller i patientforløb, og det kommer danskerne til gode. Et styrket offentlig-privat samarbejde sikrer desuden mere udvikling og innovation og mere sundhed for pengene. Det er både til gavn for borgerne, de private aktører og de offentlige finanser.”

”I Dansk Erhverv ser vi frem til en ny strategi på indkøbsområdet og deltager meget gerne i en dialog herom.Samtidig er det positivt, at der etableres en låne- og deponeringsfritagelsespulje på 400 mio. kr. i 2020,” siger Katrina Feilberg Schouenborg 

Kontakt

Sundhed og Life Science

Katrina Feilberg Schouenborg

Branchedirektør
Medarbejderprofil