Gemt

Fødevarekontrol sætter fokus på desinfektionsmidler

I september begynder Fødevarestyrelsen kontrolkampagne om anvendelse af desinfektionsmidler i fødevarevirksomheder. Kampagnen løber frem til december.

Nyhed

Dansk Erhverv | Fødevarer - 25. september 2019

Fødevarestyrelsen vil med kampagnen sikre, at virksomheder bliver mere opmærksom på reglerne samt anvender desinfektionsmidler korrekt ud fra gældende lovgivning.

Formålet med kampagnen er at:

  • Kontrollere om desinfektionsmidler anvendt i fødevarevirksomhederne er godkendte
  • Kontrollere, om desinfektionsmidlerne er mærket korrekt
  • Kontrollere om fødevarevirksomhederne anvender desinfektionsmidlet som angivet på produktet
  • Vejlede om anvendelse af desinfektionsmidler


Kampagnen vil tage udgangspunkt i de desinfektionsmidler, der anvendes i virksomheden. Ifølge reglerne må produkterne ikke markedsføres i Danmark, før de har modtaget en godkendelse fra Fødevarestyrelsen. Alle produkter skal være mærket med et godkendelsesnummer, som Fødevarestyrelsen har tildelt produktet.

Vær opmærksom på, at en ny bekendtgørelse om godkendelse af desinfektionsmidler m.v. i fødevarevirksomheder m.v. trådte i kraft den 1. september 2019, hvor godkendelse og mærkning er reguleret i henholdsvis § 2 og § 5.

Målgruppen for kampagnen er detailbutikker, hvor der anvendes udstyr eller inventar, som kommer i kontakt med fødevarer, og som er vanskeligt at desinficere.