; ;
Gemt

Høring vedrørende forbud mod gratis bæreposer

Hvad mener du? Dansk Erhvervs medlemmer inviteres hermed til at kommentere på regeringens forslag om ”Forbud mod gratis udlevering af bæreposer og tynde plastikbæreposer”.

Nyhed

DANSK ERHVERV | HANDEL - 10. SEPTEMBER 2019

Lovforslaget er et initiativ i den danske plasthandlingsplan og er nu gået igennem EU-notifikationen. Formålet med lovforslag er at nedbringe unødvendigt forbrug af plastik i det danske forbrug.

Høringens formål uddybes i høringsbrevet, og handler kortfattet om et forslag om forbud mod gratis udlevering af bæreposer, uanset materiale og størrelse samt forbud mod udlevering af tynde plastikbæreposer, de såkaldte knitreposer (typisk dem man udleverer i fx pizzeria). Forbuddet vil blandt andet gælde udlevering af gratis bæreposer uanset materiale, og derfor ikke kun plastikbæreposer. Dette skyldes, at bæreposer i andre materialer end plastik ikke nødvendigvis er et bedre miljømæssigt valg set i et livscyklusperspektiv.

Forbuddet mod de tynde plastikbæreposer er begrundet i, at disse sjældent genbruges og derfor ønskes begrænset. Dog tillades brugen af helt tynde plastikbæreposer uden hank af hensyn til hygiejne og forebyggelse af madspild, dvs. at fisk, kød og frugt fortsat kan pakkes og udleveres i en tynd plastikpose. Derudover indeholder lovforslaget hjemmel til at indføre minimumspriser for bæreposer m.v.

Vi samler gerne jeres kommentarer i Dansk Erhvervs høringssvar, som skal fremsendes til jlz@danskerhverv.dk, Miljøpolitisk chef Jakob Zeuthen inden 20. september.