{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
Mange højtuddannede forlader Danmark efter fem år, og vi vil så gerne have, at de bliver meget længere. Franciska Rosenkilde, kultur- og fritidsborgmester i København og Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv skriver om International Citizen Day.
Hvert år bliver København og det øvrige Greater Copenhagen – et erhvervspolitisk samarbejde, der forener Skåne, Halland, Sjælland og Hovedstaden og de tilhørende 85 kommuner i en fælles indsats - 20.000 nye internationale borgere rigere. De fleste kommer for at arbejde eller for at studere. Andre kommer hertil på grund af partnerens job, eller fordi de er tiltrukket af den skandinaviske livsstil. Desværre viser analyser, at halvdelen af de højtuddannede udlændinge forlader Danmark efter fem år, og fire ud af ti internationale studerende forfølger en karriere et andet sted, når eksamensbeviset er i hus. Hvis man spørger gruppen selv, ligger København på plads nr. 54 ud af 72 over attraktive karrieredestinationer i hele verden, og Danmark dumper især på parametre som at ’føle sig velkommen’, ’få venner’ og ’finde bolig.’
Det er ikke godt nok.
Der er stor efterspørgsel på dygtige hænder og kloge hoveder. Værdien af at kunne tiltrække de rette medarbejdere kan ikke overvurderes. Højtuddannede internationale med familie bidrager med et samlet overskud på næsten 2,2 mio. kr. til de offentlige finanser, hvis de bliver i 10 år. De giver også øget beskæftigelse og forbedrede eksportmuligheder for mange af de virksomheder, der ansætter dem. Region Hovedstaden beskæftigede i 2018 omkring 190.000 udlændinge, svarende til tæt på halvdelen af alle de udlændinge, der arbejder i Danmark. Med udsigt til en fortsat stigende mangel på kompetent arbejdskraft de kommende år, er virksomhederne i Greater Copenhagen afhængige af at kunne rekruttere fra udlandet, og vi er i hård konkurrence med andre storbyer.
Vi ved, at erhvervslivet og fritidslivet er to centrale områder, der bidrager til, at internationale borgere får en god start på livet i Danmark. Derfor er det vigtigt, at vi arbejder sammen – på tværs af private virksomheder og offentlige aktører – så vi i fællesskab kan styrke Greater Copenhagen.
En lang række initiativer er allerede søsat for at nå dette mål, og vi er godt på vej. Vi arbejder løbende – på tværs af Region Sjælland og Region Hovedstaden – på at sikre en smidig indrejseproces, medfølgende ægtefæller får hjælp til jobsøgning, og internationale borgere kan nemt få information om bl.a. skat, investeringer og work-life balance på engelsk.
Der er dog også områder, vi skal fortsætte med at lægge kræfter i.
Før man kan tage fat på en hverdag i byen, skal der naturligvis tag over hovedet. Her bør det regionale og statslige samarbejde omkring boliger til internationale borgere styrkes, for det kan som bekendt være både lettere og billigere at finde bolig uden for København. Private udlejere, ejendomsmæglere og boligrådgiver spiller også en central rolle her.
Derudover kan vi blive endnu skarpere på at invitere de internationale borgere til at få øjnene op for alt det, der gør København og omegn til noget særligt.
Vores region har oplevelser til alle – alt fra en tur i Zoologisk Have, til en koncert på Vega eller en ferietur til Møns klint. Man kan få pulsen op på en løbetur rundt i byens grønne åndehuller, ved en dukkert i havnebadene eller fordi man skal løbe efter ungerne på en af byens mange bemandede legepladser.
Samtidig skal vi også formidle, at det gode liv i Danmark og i Hovedstaden også er et grønt liv, hvor de internationale borgere skal have mulighed for at træffe bæredygtige valg i deres hverdag – ved at blive en del af den danske cykelkultur eller gennem affaldssortering og energi- og vandbesparelser. Eller ved at spise sammen på et sted, der serverer årstidens grøntsager.
Her kan og skal vi alle blive bedre til at tage en ny kollega eller studiekammeret med ud til de skjulte skatte.
Det handler om at få øjnene op for en hverdag, vi værner om og er fælles om. Der ligger nøglen til en sund og aktiv fritid med venner og familie; noget der i høj grad kan være tungen på vægtskålen når det kommer til at vælge at blive i byen eller rejse videre.
Vi vil gå foran og skabe en alliance mellem en af Danmarks største erhvervsorganisationer og Danmarks største kommune. Sammen vil vi bidrage aktivt til at gøre København og Greater Copenhagen til en attraktiv by og region, der kan tiltrække kloge hoveder fra hele verden.
Københavns Kommune og Dansk Erhverv vil – sammen med Region Hovedstaden, Greater Copenhagen, International House Copenhagen, Expat in Denmark, Udlændinge- og Integrationsministeriet, Finansforbundet og Akademikerne – sætte handling bag ordene ved at byde velkommen ansigt til ansigt på den kommende International Citizen Day d. 21. september. Her står erhvervsorganisationer, kulturaktører, foreningslivet og kommunale og regionale institutioner side om side til en stor event i hjertet af København, der forventer at have mere end 1000 af de nytilkomne borgere som gæster og sætter fokus på deres bolig, karriere og fritidsliv.
Når dagen er veloverstået, fortsætter arbejdet for denne sag, så hver dag fremover bliver til en International Citizen Day for alle nye borgere.