; ;
Gemt

Dansk Erhverv: Indefrosne feriepenge kan sætte gang i hjulene

Nyhed

05. april 2020

Det er en rigtig god idé, hvis vi får frigivet de knap 60 mia. kroner, som danskerne har til gode i feriepenge. Dansk Erhverv er derfor meget tilfredse med det forslag, der netop er blevet foreslået af Dansk Arbejdsgiverforening (DA) og Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH). Beløbet vil stige til knap 100 mia. i august og vil dermed være en stor saltvandsindsprøjtning til det danske samfund, der har hårdt brug for omsætning i denne krisetid. 

Dansk Arbejdsgiverforening og Fagbevægelsens Hovedorganisation forslag går på, at der optages forhandlinger med regeringen og Folketinget om, at danskerne får udbetalt de indefrosne feriepenge én gang for alle. Men da virksomhederne ikke kan tåle at blive drænet yderligere for likviditet, foreslår DA og FH, at staten står for at udbetale de indefrosne feriepenge til lønmodtagerne og herefter opkræver beløbet hos virksomhederne i takt med, at medarbejderne går på pension. 

”Det er en rigtig god løsning, hvis vi kan få sendt et milliardbeløb af denne størrelse ud til danskerne i en tid, hvor virksomhederne har brug for at bibeholde likviditeten. Jeg håber, at regeringen og Folketinget vil bakke op om denne løsning, der ikke bare er tiltrængt, men også vigtig, hvis vi skal give virksomhederne i Danmark en ekstra mulighed for øget omsætning. Det vil i sandhed være en stor hjælp for de mange brancher, der er under hårdt pres for tiden – det gælder handel, transport, hoteller, restauranter, turisme, oplevelse mv.,” siger adm. dir i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen. 

Ifølge DA og FH er ordningen er lavet for at undgå, at virksomhederne bliver drænet for likviditet ved at skulle udbetale et års ekstra feriepenge til alle ansatte på én gang. Det har indtil nu været meningen, at de indefrosne feriepenge først skulle udbetales til danskerne, når de skal på pension.