Gemt

Minister om kompensation til faste omkostninger: Det er nu, du skal hive fat i din revisor

03. april 2020

Erhvervsstyrelsen forventer at åbne op for virksomheders ansøgninger om kompensation for faste omkostninger 8. april. Erhvervsminister Simon Kollerup opfordrer til allerede nu at forberede ansøgninger.

Hvis en virksomhed vil søge kompensation for sine faste omkostninger, er det et krav, at en revisor påtegner en opgørelse over faste omkostninger, der skal indsendes digitalt til Erhvervsstyrelsen.
I den forbindelse opfordrer regeringen og erhvervsminister Simon Kollerup til, at de virksomheder, der ønsker at benytte ordningen, allerede nu begynder at forberede ansøgninger. På den måde kan pengene hurtigst muligt komme ud i virksomhederne og arbejde.

”Det er vigtigt, at virksomhederne tager fat i en revisor og går i gang med at forberede deres ansøgninger allerede nu, hvis vi skal kunne få kompensationen for de faste omkostninger hurtigt ud til dem, når vi åbner for ansøgningerne i næste uge,” siger Simon Kollerup i en meddelelse på ministeriets hjemmeside:

Erhvervsministeriet – Få din revisor til at forberede ansøgning nu.

For at få adgang til ordningen skal virksomheden opleve en nedgang i omsætning på mindst 40 procent som følge af COVID—19-pandemien og/eller de tiltag, der gennemføres for at begrænse spredningen i Danmark. Det skal virksomheden skal selv erklære på tro og love.

Afhængigt af nedgang i omsætning vil virksomheden herefter kunne få kompensation for op til 80 procent af de faste omkostninger.

I går torsdag blev bekendtgørelsen for kompensation til faste omkostninger udstedt sammen med en vejledning til virksomheder og revisorer. Alt materialet ligger på virksomhedsguiden.dk - Coronavirus og kompensation.

Yderligere vejledning
Du kan holde dig opdateret og finde vejledninger på Dansk Erhvervs hjemmeside: Vejledning om lønkompensation. 

På mandag d. 6. april afholdes et webinar, hvor du kan få et overblik over udvalgte hjælpepakker: Overblik over udvalgte covid-19 hjælpepakker.

Dansk Erhverv har åbnet en erhvervsjuridisk hotline, hvor medlemsvirksomheder kan ringe ind med erhvervsjuridiske spørgsmål bl.a. til regeringens corona-hjælpepakker.

Finder du ikke svarene på dine spørgsmål vedrørende hjælpepakkerne på vores hjemmeside eller virksomhedsguiden.dk, er du velkommen til at kontakte erhvervsjuristerne på 33746500.

 

Kontakt os

Handel

Martin Jørgensen

Advokat, chefkonsulent
Medarbejderprofil