; ;
Gemt

Ny guide til miljø- og klimavenligt design af emballager til fødevarer

01. april 2020

Der er behov for at ensrette emballager og udvikle støtte til virksomheder uden kompetencer til miljøvurderinger af emballage for at sikre udviklingen af klima- og miljøvenlig emballage.

DagSam – dagligvarebranchens samarbejdsudvalg – har offentliggjort en emballageguide, der bygger oven på guides fra RethinkPlastik og Plastindustrien.

Se de tre guides her: DagsSams emballageguide, RethinkPlastiks emballageguide og Plastindustriens emballageguide.

DagsSams guide retter sig mod emballager til fødevarer, RethinkPlastiks guide tager udgangspunkt i bakker til kød, og Plastindustriens vinkel er plast som sådan. Det tre guides understøtter hinanden, og de overordnede retningslinjer kan bruges i forhold til andre emballagetyper.
DagSams guide udstikker et fælles sæt principper for emballagedesign, og hovedprincipperne i guiden er:

  • Emballager minimeres, så der bruges mindst muligt materiale
  • Emballager skal designes til den cirkulære økonomi, altså kunne genbruges eller genanvendes. Det forudsætter brug af mono-materialer og et valg mellem et begrænset antal plasttyper
  • Emballager skal være fremstillet af genanvendt materiale, hvor det er muligt
  • Emballagens samlede miljøbelastning skal reduceres mest muligt