Gemt

Nye udfordringer – overvejer du nethandel i disse tider?

07. april 2020

Coronakrisen betyder, at mange butikker holder lukket – enten fordi de skal, eller fordi der ikke er nogen kunder. Det får flere til at afprøve nye salgsmetoder. Der er dog en række juridiske regler, du skal være opmærksom på, samt om nethandlen kan begrænse kompensation fra hjælpepakkerne.

Når omsætningen i den fysiske butik går ned, kan det være fristende og en oplagt mulighed at se på, om nethandel er noget for dig. Nye salgskanaler kan give nye kunder og øget omsætning – ikke kun i disse tider, men også på den længere bane.

Du skal dog være opmærksom på, at der også er nogle nye krav, du skal forholde dig til, fx reglerne for fortrydelsesret og hvordan man får etableret en ny betalingsløsning. Du skal også være opmærksom på, at hvis din virksomhed er berettiget til kompensation efter regeringens hjælpepakker, så kan salg via en webshop medføre, at du er berettiget til en mindre kompensation, hvorfor du bør lave beregninger på, om opstart af webshop er økonomisk rentabelt, særligt mens coronakrisen står på.

Juridiske regler for fjernsalg
For så vidt angår rådgivning om de juridiske faldgruber ved at starte webshop, kan du læse mere her: Dansk Erhverv - Overvejer du fjernsalg under krisen?

Oversigt over hjælpepakkerne
For så vidt angår hjælpepakkerne, så kan du læse mere her: Dansk Erhverv - Oversigt over gennemførte hjælpetiltag til dansk erhvervsliv.

Gratis betalingsløsning frem til 30. juni 2020
Vi har sammen med Nets sikret dig, at du kan komme godt i gang med din nye webshop med en gratis betalingsløsning frem til 30. juni 2020 - læs mere her: Nets - Kom hurtigt i gang med online salg. 

Kontakt os

Handel

Henrik Lundgaard Sedenmark

Chefkonsulent
Medarbejderprofil