Gemt

Crimestats 10 års jubilæum

14. april 2020

Den 28. februar fejrede Crimestat 10-årsjubiluæm. Se højdepunkterne for dagen.

Der er gået 10 år siden, at Dansk Erhverv og detailhandlen besluttede sig for at gå sammen om at skabe Crimestat. Siden da har Crimestat vokset sig stort. Databasen benyttes i dag til at advare butikker i nærområdet om røverier, indbrud og butikstyverier, og det er yderligere muligt for butikker at anmelde butikstyverier til politiet direkte via Crimestat.


Det blev fejret den 28. februar, da en række erhvervsdrivende, eksperter inden for sikkerhedsområdet og politifolk mødtes for at debattere de nyeste tendenser og udveksle viden og erfaringer på området.

Jubilæet blev afholdt i biblioteket på Børsen i København.

 

Jonas Meyer (Jysk) og Niels Hansen (Salling Group) udveksler erfaringer med butikstyverier og kriminalpræventive tiltag i detailbranchen.

 

Publikum kommer med input til debatten, og der bliver diskuteret på tværs af salen.

 

Marlene Winter Plas (DLA Piper) og Mickel (Brøndby IF) fortalte om, hvordan Brøndby Stadion er de første i Danmark, der anvender ansigtsgenkendelse med det formål at forbedre sikkerheden på stadion under fodboldkampe. Der blev efter oplægget diskuteret, hvordan ansigtsgenkendelse kan være brugbart til at kriminalitetsforebygge i detailhandlen. Du kan læse mere om, hvordan Brøndby IF bruger ansigtsgenkendelse på deres hjemmeside: Ansigtsgenkendelse https://brondby.com/klub/stadion/stadionoverblik/ansigtsgenkendelse/

 


Politikommissær Mike Johansen fortæller om politiets arbejde i bekæmpelsen af butikstyverier.

Anna Karina Nickelsen (Det Kriminalpræventive Råd) fortæller om, hvordan detailhandlen bedst beskytter sig mod butikstyverier.

 

Moderator på dagen, Kristian Bech, er tv-vært og tidligere politiassistent. Kristian Bech fortæller anekdoter og giver et indblik i hans tid i politiet som alt fra gadebetjent til efterforsker, samt som en del af en af politiets hemmelige overvågningsenheder.

Video: Dropbox - Crimestat.

 

Kontakt os