Gemt

Straksudbetaling af lønkompensation er på vej til virksomheder

30. april 2020

Erhvervsminister Simon Kollerup vil straksudbetale lønkompensation og kompensation til selvstændige, inden ansøgningerne er færdigbehandlede.

Ventetiden kan blive kortere end forventet for mange af de virksomheder, der har søgt om lønkompensation. Det oplyser erhvervsminister Simon Kollerup, der nu vil sætte turbo på, så 9 ud af 10 virksomheder kan forvente at få udbetalt lønkompensation inden 1. maj.

Straksudbetalingerne drejer sig både om lønkompensation og kompensation til selvstændige, og pengene skal udbetales, selvom ansøgningerne ikke nødvendigvis er færdigbehandlede, oplyser Erhvervsministeriet.

”Det håber jeg, vil give ro i maven hos de mange virksomheder, som skal udbetale løn til deres dygtige medarbejderne. Selvfølgelig vil der være nogle ansøgninger, hvor vi bliver nødt til at følge op eller dobbelttjekke oplysninger, men dem regner vi med at være færdige med i midten af maj,” siger Simon Kollerup i en pressemeddelelse.

Han har i et aktstykke til Folketingets Finansudvalg anmodet om at få godkendt straksudbetalingere. Læs aktstykket her: Erhvervsministeriet – aktstykke. 

De skal bruge pengene her og nu
Adm. direktør i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen glæder sig over meldingen fra erhvervsministeren.

”Det er en rigtig god idé. Mange virksomheder har brug for midler, og de har endnu ikke fået del i hjælpepakkerne. Vi hører fra medlemmerne, at de står og skal bruge penge her og nu, og de kan ikke vente ret meget længere. Det handler om at undgå konkurser og holde hånden under danske arbejdspladser. Det vil det her tiltag være med til at sikre,” siger han.

Erhvervsstyrelsen har ansat mere end 250 medarbejdere for at sagsbehandle ansøgninger til regeringens hjælpepakker. Nu bliver der igangsat en række yderligere initiativer for at sætte fart på udbetalingerne af lønkompensation.

Læs mere på Erhvervsministeriets hjemmeside – Erhvervsminister sætter turbo på udbetalinger 

 

Fakta:

I ordningen gives der følgende kompensation til virksomhederne:

  • Funktionærer: 75 % af de samlede lønudgifter, dog maksimalt 30.000 kr. pr. måned pr. fuldtidsansat.
  • Ikke-funktionærer: 90 %, dog maksimalt 30.000 kr. pr. måned pr. fuldtidsansat.


Medarbejdere behøver ikke være fuldtidsansatte, for at virksomheden kan søge om kompensation.

Ordningen gælder for alle private virksomheder, der lever op til en række kriterier – blandt andet:

  • Ordningen gælder for private virksomheder, der er ekstraordinært hårdt økonomisk ramt som følge af coronavirus, og som derfor står over for at varsle afskedigelser for minimum 30 % af medarbejderstaben eller mere end 50 ansatte.
  • Virksomheden skal betale fuld løn til medarbejderne i kompensationsperioden.
  • Medarbejderne skal afholde fem optjente feriedage, afspadseringsdage eller fridage uden løn i løbet af kompensationsperioden. Det gør sig dog ikke gældende for virksomheder, hvor der er aftalt lønnedgang i forbindelse med COVID-19.
  • Ordningen gælder også private fonde, foreninger og selvejende institutioner, hvis de modtager mindre end halvdelen af institutionernes ordinære driftsudgifter i offentlige tilskud.
    Yderligere informationer og kriterier findes på virksomhedsguiden.dk, hvor der er link til ansøgningsblanketten.

Lønkompensationsordningen gælder fra og med 9. marts til og med 8. juli 2020. Alle virksomheder, der har søgt og lever op til kravene for lønkompensation, får del i støtten fra staten.

Kilde: Erhvervsministeriet.

 

 

Kontakt os