Gemt

Vi kan udvikle os hurtigt

13. august 2020

En lære af coronanedlukningen er, at vi er klar og kan udvikle os hurtigt, hvis rammerne er givne. Den lære skal vi bruge, er budskabet fra Tina Buch Olsson i en kronik i Børsen.

 

Forandringernes vinde blev til en storm, der fejede ind over Danmark efter den 11. marts og virksomheder, ledere og medarbejdere kæmpede fra dag ét med at finde fodfæste i en ny hverdag.

En ny analyse fra Dansk Erhverv viser, at hver femte af de medarbejdere, der arbejdede hjemme under nedlukningen, tilkendegiver, at digitale møder fungerede bedre end fysiske møder. Cirka halvdelen melder, at det har været nemt at samarbejde digitalt. Det hører så med til historien, at der også var dem, der fandt det svært.

Men vi udviklede os, og vi gjorde det hurtigt. Corona lærte os, at vi formår at fokusere på det, der vigtigt. At vi kan skære det meningsløse fra og udvikle os indenfor nogle givne rammer. At vi tør gå nye veje og at vi kan opnå det umulige, når vi reelt vil have det nye til at lykkes. Formår vi at kombinere de erfaringer med en tilgang hvor ”hvorfor vi gør det” kommer forud for ”hvordan vi gør det”, så har vi virkelig gode muligheder for at udvikle os –som mennesker og som virksomheder.

Læs hele kronikken: Mø­de­kul­tur fra cor­ona­kri­sen vi­ser be­ho­vet for mø­de­di­sci­plin og fo­kus