Gemt

Glæde over stimulipakke

02. december 2020

Dagens brede politiske aftale om en stimulipakke er en god én af slagsen, lyder det fra Dansk Erhverv. Nu er det vigtigt, at de erhverv, der hårdest ramt, bliver adresseret.

Et flertal i Folketinget er netop blevet enig om en aftale, der indebærer udbetaling af de sidste indefrosne feriepenge i foråret, forlængelser af hjælpepakker til marts og en gennemførelse af aftale om genstart af dansk eksport.

”I Dansk Erhverv er vi glade for aftalen og for initiativerne. Vi har længe talt for såvel udbetalingen af de sidste indefrosne feriepenge til foråret, lige som det er rigtig godt, at hjælpepakkerne med kompensation nu løber frem til marts. Det giver virksomhederne et bedre overblik over, hvad fremtiden bringer, og gør det lidt lettere at planlægge i en ellers ganske uforudsigelig og derfor svær tid for dem. Endelig er coronavirussen verdensomspændende, og mange af vores store eksportmarkeder som for eksempel USA er hårdt ramte. Derfor er det også både vigtigt og nødvendigt, at dansk eksport får et løft,” siger Brian Mikkelsen.

Et sandt rædselsår
Brian Mikkelsen påpeger, at det er vigtigt, at der fremadrettet kommer tiltag rettet mod de erhverv, som er hårdest ramt.

”Det er hoteller, restauranterne og hele oplevelsesbranchen, som har haft et sandt rædselsår. Derfor er det særligt vigtigt, at der i en nær fremtid kommer tiltag, som hjælper dem. I Dansk Erhverv foreslog vi allerede i påsken et boligjoblignende fradrag for eller vouchere til eksempel en restaurant, ophold på et hotel eller brug af en af de mange fantastiske muligheder for at få store oplevelser, som Danmark har at byde på. Det vil i højere grad betyde, at for eksempel de udbetalte feriepenge vil blive brugt i netop i de brancher,” siger Brian Mikkelsen.

Kontakt os

Kommunikation

Lars Ohlsen

Pressechef