Gemt

Nye og klarere retningslinjer for erhvervsrejsende

06. december 2020

Danske erhvervsrejsende kan nu hurtigere vende tilbage til arbejdet, blandt andet ved at tage en kviktest, og dét er en god nyhed, mener Dansk Erhverv.

Udenrigsministeriet har offentliggjort nye og mere klare linjer, for at gøre det lettere for danske erhvervsrejsende. Dansk Erhverv glæder sig over de nye linjer, der blandt andet betyder, at erhvervsrejsende kan komme hurtigt på arbejde igen efter en udlandsrejse.

"Det er afgørende for dansk økonomi, at vi holder gang i eksporten," siger markedsdirektør i Dansk Erhverv Henrik Hyltoft og fortsætter:

"Dette er en konkret og praktisk hjælp til de mennesker, der er med til at sørge for det."

Konkret består ændringerne i:

• Det bliver muligt at tage en kviktest umiddelbart efter hjemkomst til Danmark. Hvis testen er negativ, kan man gå tilbage på arbejde. Det kan selvfølgelig fortsat være fra hjemmekontoret, men for mange vil det nu betyde, at der kan mødes fysisk op på arbejdspladsen. Det anbefales fortsat, at den erhvervsrejsende tager endnu en test efter 4 dage. Denne bør være en PCR-test. Det er naturligvis vigtigt, at man altid er opmærksom på symptomer og følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

• Udenrigsministeriet etablerer en webbaseret hotline for virksomheder, der har konkrete spørgsmål til f.eks. indrejserestriktioner, karantæne, krav til test med videre i et givent land. Virksomheder kan fremover rette direkte henvendelse med spørgsmål og vil indenfor 24 timer blive kontaktet af en medarbejder med svar.

• Formuleringen i Udenrigsministeriets rejsevejledninger ændres, så det fremgår, at alle erhvervsrejser som udgangspunkt nu betragtes som nødvendige rejser. Der er også en række initiativer med et lidt længere perspektiv.

Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside: UM - Nye tiltag for at lette erhvervsrejser

 

Kontakt

Handel

Henrik Hyltoft

Markedsdirektør
Medarbejderprofil