; ;
Gemt

Tyskland sætter sin moms op igen

22. december 2020

Tyskland vender tilbage til sin sædvanlige moms ved årsskiftet, da den midlertidige nedsættelse under Covid-19 udløber. Virksomheder med momsregistrering i Tyskland skal især være opmærksomme på, at tysk momsberegning følger leveringstidspunkt, og ikke fakturadato. 

Som en del af Corona-tiltagene for at genoprette økonomien, har Tyskland siden d. 1. juli 2020 nedsat sine momssatser til hhv. 16 % og 5 %. Disse satser er gældende indtil 31.december 2020. 

Det har endnu ikke været på tale at forlænge de lavere momssatser, og Dansk Erhverv forventer, at de gamle takster på hhv. 19 % og 7 % genindføres fra årsskiftet. Forhøjelsen af momssatsen påvirker alle virksomheder, der er momsregistrerede i Tyskland 

Virksomheder med handel til og fra Tyskland  
Leveringstidspunktet – og ikke nødvendigvis fakturadatoen – er afgørende for, om det er den ”nye” normale eller den ”gamle” nedsatte momssats, der skal anvendes. Dermed er der en forskel til de regler, vi kender fra Danmark, hvor det ofte er fakturatidspunktet, der styrer momsen. 

Tyskland anser leveringstidspunktet for en vare, som det tidspunkt hvor varen afsendes. Dermed er det afsendelsestidspunktet, der skal fokuseres på, når det skal afgøres, hvilken momssats der skal anvendes.  

I skal være opmærksomme på, at I bruger den rigtige sats ved momsskiftet ved handel med og i Tyskland. 

Vær især opmærksom på forudbetalinger, betingede rabatter og efterbetaling samt værdibeviser og gavekort, herunder Vouchers. Endelig kan der opstå momsspørgsmål i forbindelse med returnering og ombytning af varer. 

Kontakt

Digital Handel

Henrik Theil

Chefkonsulent