Gemt

Dansk Erhverv indgår i ny rekrutteringskampagne målrettet udenlandske techkompetencer

Dansk erhvervsliv skal gøre en ekstra indsats for at imødekomme efterspørgslen på medarbejdere med techkompetencer. Derfor er Dansk Erhverv også glad for at være med som partner på Copenhagen Capacitys nye rekrutteringskampagne, der skal tiltrække flere udenlandske techkompetencer til dansk erhvervsliv.

Nyhed

Dansk Erhverv Digital | 27. januar 2020

Danske virksomheder er udfordret af mangel på arbejdskraft, og i it-branchen er rekrutteringsproblemet særligt slemt. Dette blev hjulpet lidt på vej i finanslovsaftalen, hvor Radikale Venstre - trods stor modstand fra regeringen og dens øvrige parlamentariske grundlag – fik kæmpet en udvidelse af Positivlisten igennem. Det betyder, at der nu er åbnet op for, at faglærte fra 3. lande også kan få adgang til at arbejde i Danmark på mangelområder via Positivlisten. Det endelige lovforslag er dog ikke fastsat endnu, hvorfor åbningen for faglærte fra 3. lande endnu ikke er gældende. 

Læs mere her: Udenlandsk arbejdskraft: Ny positivliste for 1. halvår af 2020 
 

Dansk Erhverv indgår i landsdækkende rekrutteringskampagne
Det er et skridt i den rigtige retning, men desværre ikke nok til at afhjælpe den mangel på arbejdskraft, der også fremadrettet vil blive en udfordring for mange virksomheder. Hos Dansk Erhverv er vi selvfølgelig stærkt optaget af dette problem, og derfor glæder vi os også over at indgå i en landsdækkende rekrutteringskampagne målrettet udenlandsk arbejdskraft med techkompetencer 

Copenhagen Capacity står bag kampagnen, der samler virksomheder, der alle har de samme udfordringer med at rekruttere arbejdskraft med techkompetencer, og matcher dem med erfarne specialister inden for it, softwareudvikling og gaming verden over.  

Kampagnen lanceres i marts 2020 og kører over otte uger, hvor virksomhederne og jobopslagene eksponeres internationalt.  

Læs mere her: Looking for it/tech specialist?

Kontakt os

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Peter Halkjær

Arbejdsmarkedschef
Medarbejderprofil