; ;
Gemt

Danskernes rejseappetit er stor - også blandt de unge

Danskerne udviser igen i år stor appetit på ferierejser. Tendensen går mod, at danskerne vil på endnu flere rejser i 2020, viser nye tal fra Dansk Erhverv. Samtidig ses også en tendens til, at flere danskere vil købe eller booke sommerferien tidligere, end de gjorde sidste år.

Nyhed

Dansk Erhverv | Turisme og oplevelse - 21. januar 2020

I 2020 forventer danskerne stort set at gentage deres rejsemønster fra 2019. Tæt på tre ud af fire danskere (73 pct.) forventer at holde en eller flere ferier i Danmark, mens mere end halvdelen (59 pct.) forventer ferieophold i udlandet.

1 ud af 5 danskere (20 pct.) forventer, at de vil holde flere ferier i Danmark eller udlandet i år. Til sammenligning forventer rundt regnet 10 pct. af danskerne, at de vil skrue ned for deres ferieaktivitet i Danmark og udlandet.

”Danskerne har en sund appetit på ferierejser. Det er gode nyheder for turismen i Danmark, men også for de mange rejsearrangører, der sender danskerne ud i verden. Rejser er for mange danskere en vigtig del af deres livskvalitet og det sociale samvær med familie og venner,” siger Lars Ramme Nielsen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv.

De unge vil også gerne rejse
Blandt de unge (18-29 år) ser 2020 ud til at blive et særligt oplevelsesrigt rejseår. Hele 65 pct. af de unge forventer at holde ferie i Danmark, mens 63 pct. forventer at vende næsen mod udlandet.

Når det gælder forventningen til antallet af rejser i 2020, ses stor ungdommelig rejselyst. 25 pct. af de unge vil gerne skrue op for ferier i Danmark, mens 29 pct. gerne vil skrue op for ferier til udlandet. Til sammenligning forventer kun ca. 15 pct., at de vil skrue ned for rejser til Danmark og udlandet.

”Den udbredte opfattelse er, at især de unge er meget klimabevidste. Samtidig viser vores undersøgelse, at de unge har en stigende appetit på ferierejser, og det trækker måske lidt i en anden retning. Men rejseliv kan dog sagtens forenes med omtanke for klima og miljø; det er et spørgsmål om, hvordan man designer sine rejser, og her er rigtig mange virksomheder i turismebranchen allerede godt rustet til at kunne hjælpe med f.eks. klimavenlige hoteller, alternative transportmuligheder eller grønnere aktiviteter”, siger Lars Ramme Nielsen.

500.000 danskere forventer at booke sommerferien tidligere
Januar er en tid på året, hvor mange danskere begynder at fantasere om årets sommerferie. Ca. 500.000 danskere forventer, at de vil booke eller købe deres sommerferie på et tidligere tidspunkt end sidste år. For virksomhederne betyder det et ekstra fokus på at have sommerprodukterne klar på hylden.

Ifølge Lars Ramme Nielsen kan en øget efterspørgsel på det danske sommerferieprodukt være en del af forklaringen.

”Vi ved fra tidligere undersøgelser, at det usædvanligt gode sommervejr i 2018 var med til at åbne flere hjerter for en sommerferie i Danmark. Der er masser af plads til, at flere danskere kan holde sommerferie herhjemme. Der investeres massivt på hotelområdet, og på landets campingpladser er der også mange muligheder. En sten i skoen er dog, at der mangler feriehuse til udlejning, især i højsæsonen”.

Bag om undersøgelsen

  • Undersøgelsen er foretaget af Norstat for Dansk Erhverv i december 2019 med et repræsentativt udsnit af den danske befolkning. I alt består undersøgelsen af 1.005 besvarelser.
  • Spørgsmål om sommerferiebookinger 2020. I undersøgelsen er det kun danskere, der har afholdt ferie i 2019 og forventer at holde ferie i 2020, der er adspurgt om deres forventning til sommerferiebooking.

Kontakt

Turisme, oplevelse & kultur

Lars Ramme Nielsen

Branchedirektør
Medarbejderprofil