; ;
Gemt

Har I overvejet at ansætte internationale studerende?

Internationale studerende er en uforløst talentmasse på arbejdsmarkedet. Flere skal i beskæftigelse i danske virksomheder. Derfor er Dansk Erhverv indgået i et partnerskab.

Nyhed

Dansk Erhverv | Uddannelse - 21. januar 2020

Partnerskab for fastholdelse af internationale studerende
I starten af 2019 blev et partnerskab bestående af Dansk Erhverv, Dansk Industri, Akademikerne, Danske Universiteter og Danske Studerendes Fællesråd nedsat med det formål, at flere internationale dimittender fra de danske universiteter skal i beskæftigelse. Det er omkring 70 pct. af de studerende, der tager en fuld uddannelse i Danmark, som rejser væk efter endt uddannelse. Det sker på trods af, at virksomheder mangler kvalificeret arbejdskraft.

Partnerskabets anbefalinger
Partnerskabet har udarbejdet syv hovedanbefalinger. En udfordring er, at virksomheder uden erfaring med udenlandsk arbejdskraft opfatter sproglige og kulturelle forskelle som en barriere. Virksomheder, der derimod har udenlandsk arbejdskraft, udtrykker, at barriererne forsvinder i takt med, at erfaringerne øges. Desuden kan internationale medarbejdere forbedre deres danskkundskaber over tid, og visse jobfunktioner kan varetages med dansk på forståelsesniveau.

Læs anbefalingerne her: Partnerskab klar med anbefalinger: sådan får vi flere internationale studerende til at blive og arbejde.

Hvorfor skal din virksomhed ansætte internationale studerende og dimittender?
Vi kan ikke uddanne tilstrækkeligt mange danskere med specialiserede kompetencer på alle de områder, hvor der er behov for arbejdskraft. Flere rapporter har også peget på, at virksomheder med akademiske udenlandske medarbejdere klarer sig bedre på parametre som beskæftigelse, lønniveau, innovation, eksportmuligheder m.v. Analyser viser, at særligt SMV'er kan øge deres vækstpotentialer. Internationale studerende skaber værdifuld diversitet, men har samtidig en dansk forankring gennem uddannelsen.

Er din virksomhed interesseret i at samarbejde med eller ansætte en international studerende og/eller dimittend? Skriv til Astrid Thilkjær Frier på atf@danskerhverv.dk.

Kontakt

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Mads Eriksen Storm

Uddannelses- og forskningspolitisk chef
Medarbejderprofil