Gemt

Byen sover stadig: Tid til at fjerne seksdagesreglen

Under overskriften ”Byen sover stadig” sætter Dansk Erhverv på sociale medier igen fokus på, at seksdagesreglen er til stor skade for dansk turisme og hoteller. 

”Danmark er det eneste land i EU, der har en regel om hvor mange overnatninger, man skal have for at komme ind i landet. Det er dyrt for Danmark – og et voldsomt benspænd for vores erhvervsliv og danske arbejdspladser, ” siger chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv, Lars Ramme Nielsen.

I sommeren 2019 var 70 pct. af alle udenlandske turister i Danmark i kortere tid end seks dage, viser tal fra VisitDenmark. Seksdagesreglen skader dermed turismen i hele landet.

Reglen stiller især de større byer og områder med hoteller i en udfordrende situation. En udenlandsk hotelgæst har i gennemsnit 2,2 overnatninger på ferien Danmark. Sidste sommer var 92 pct. af storbyopholdene i København, Aarhus, Aalborg og Odense på under seks nætter.

I et svar fra Erhvervsministeriet står det klart, at fjerner man bare én dag – og laver en femdagesregel – vil det øge omsætningen med 415 millioner kroner. Og fjerne man den helt er der mere end tre milliarder at hente.

Tallene er kun regnet på baggrund af tyske, norske og islandske turister. Der er ligger dermed et endnu større potentiale, når andre landes turister også må komme til Danmark.

”Seksdagesreglen forværrer krisen i turisme og oplevelse og forhindrer branchen i at genrejse sig efter corona-krisen. Seksdagesreglen går hårdt ud over hotellerne, vores kulturinstitutioner, restauranterne, biludlejerne og detailhandlen. Ja, snart sagt alle brancher nyder godt af det, når turister besøger Danmark. Turismen i Danmark er i knæ."

"Mere end 10 pct. af arbejdspladserne inden for kultur, fritid og anden service er forsvundet – og flere arbejdspladser forsvinder dag-for-dag. Vigtige arbejdspladser til grupper på kanten af arbejdsmarkedet, fx ufaglærte og kort uddannede, i en branche som også løfter en stor integrationsindsats. Desværre er seksdagesreglen med til at udhule sektoren endnu mere,” siger chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv, Lars Ramme Nielsen.

 


 

Kontakt os

Har du spørgsmål vedr. seksdagesreglen?

Oplevelse & Velfærd

Lars Ramme Nielsen

Markedschef
Medarbejderprofil

Sidste nyt fra Dansk Erhverv i din indbakke

Tilmeld dig nyheder om turisme, oplevelse og kultur

Når du tilmelder dig nyheder fra Dansk Erhverv, giver du samtykke til at modtage faglige og politiske nyheder og analyser, samt efter omstændighederne tilbud om kurser, netværk, konferencer og andre events, der i nogle tilfælde leveres af eller i samarbejde med vores partnere. Du vil også kunne modtage information om rabat på produkter og services i vores medlemsfordelsprogram.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet. Læs mere om vores persondatapolitik her.