Gemt

Dansk Erhverv glæder sig over luftfartspakke – men en løsning for Københavns Lufthavn mangler fortsat

25. juni 2020

Dansk Erhverv vender tommelfingeren opad til den netop indgåede aftale om en luftfartspakke. God aftale, men der skal også hurtigt landes en aftale om Københavns Lufthavn, lyder vurderingen fra Dansk Erhvervs adm. direktør, Brian Mikkelsen.

Coronakrisen og de mange restriktioner som følge heraf har ramt dansk luftfart lige i solar plexus. Nu har et bredt flertal af Folketingets partier så indgået en aftale, der bl.a. indebærer støtte til indenrigsluftfart med en ramme på 135 millioner kroner, 25 millioner til klimabidrag og 90 millioner til at sætte lufthavnstaksten ned.

”Luftfartspakken er altgørende for, at dansk luftfart og ikke mindst lufthavnene, der er essentiel og kritisk infrastruktur, består. Det er dybt nødvendigt for dansk erhvervsliv, og derfor vil jeg naturligvis gerne fra erhvervslivets side kvittere for aftalen,” siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

Læs aftaleteksten her.

Mangler løsning for Københavns Lufthavn
Det fremgår også af aftalen, at der skal foretages videre drøftelser i forbindelse med Københavns Lufthavn, men at disse først finder sted i 2. halvår af 2020.

”Danmark har brug for en stærk international lufthavn. Det er nødvendigt med yderligere tiltag for at sikre, at Danmark fortsat er Nordens knudepunkt. Dansk Erhverv ser derfor frem til, at der kommer en aftale i hus. Det er af yderste vigtighed,” siger Brian Mikkelsen.

Kontakt os

Transport

Jesper Højte Stenbæk

Fagchef for transport og infrastruktur
Medarbejderprofil
Kommunikation

Lars Ohlsen

Pressechef