Gemt

Dansk Erhverv opfordrer til genåbning af København

12. juni 2020

Under overskriften ”Byen Sover” sætter Dansk Erhverv nu fokus på, at erhvervslivet i hovedstaden bløder under den fortsatte nedlukning af København.

 

Hvis sommeren 2020 bliver med et meget begrænset antal turister i hovedstaden - bliver det dyrt. Udenlandske turister i København forbruger årligt for 26 mia. kr. – eller 45 pct. af det samlede udenlandske forbrug i hele Danmark. 66 pct. af de udenlandske turister i København ankommer med fly og udenlandske turister forbruger henover sommeren mere end 9 mia. kr. i København, særligt i detailhandlen. Derfor bør regeringen overveje at åbne grænserne for flere lande og fjerne reglen om mindst seks overnatninger.

”Nedlukningen af København koster vækst og arbejdspladser i hele Danmark. Turisme- og oplevelsesbranchen bløder særligt i København. På den baggrund opfordrer vi regeringen til at åbne for, at flere landes borgere kan rejse til Danmark, overnatte i København samt ændre regler for antallet af overnatninger. Det skal naturligvis ske sundhedsmæssigt forsvarligt,” siger adm. dir. i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen.

En yderligere åbning af grænserne støttes blandt andet af EU-Kommissionen, som anbefaler medlemslandene at fjerne al intern grænsekontrol senest 30. juni og gradvist påbegynde genåbningen af EU’s ydre grænser.

Se kampagnen her: LinkedIn.com/BrianMikkelsen

 

Kontakt os

Direktionen

Brian Mikkelsen

Adm. direktør
Medarbejderprofil