Gemt

Genstart af taxi- og buserhvervene

16. juni 2020

Alle virksomheder, der beskæftiger sig med personbefordring, har været meget ramt af coronakrisen. Det gælder ikke mindst taxierhvervet, der fra den ene dag til den anden holdt stille.

Dansk Erhverv har sammen med taxi-, bus- og turisterhvervet arbejdet fokuseret på, at brancherne skal komme ud på den anden side af krisen uden at brække nakken. Den daglige kommunikation og juridiske rådgivning har været central i at få et overblik over branchernes situation og kommunikere den videre på politisk plan.

Da Danmarks grænser blev lukket, og befolkningen forsvandt fra de offentlige rum, stoppede taxierne også. Under nedlukningen har stort set alle erhvervs- og turistkunder været væk og privatkundemarkedet har været på vågeblus. Danmark lukker nu stille og roligt op, men det må forventes, at erhvervet først er tilbage til noget, der kan betegnes som en ”normaltilstand” efter årsskiftet eller til næste forår.

Dansk Erhverv mener, at det er helt centralt, at grænserne åbnes og forsamlingsforbuddet lempes. Det vil genskabe en del af forretningsgrundlaget, men det er kun begyndelsen.

Regeringen har midlertidigt forlænget kompensation for faste omkostninger for virksomheder, der er påvirket af grænselukningerne, til den 31. august.

Det er stadig uafklaret, hvordan dette kriterie skal dokumenteres. Derudover vil lønkompensationsordningen fortsætte til den 29. august 2020.

Kontakt

Transport

Jesper Højte Stenbæk

Fagchef for transport og infrastruktur
Medarbejderprofil