Gemt

Brian Mikkelsen: Nu skal vi have en ambitiøs genåbning

06. maj 2020

Dansk Erhverv ser frem til de politiske forhandlinger, som bør munde i mest mulig genåbning. Det er desuden vigtigt med klare retningslinjer og en langsigtet genåbningsplan, lyder det fra adm. direktør Brian Mikkelsen.

På baggrund af en ny rapport fra Statens Serum Institut og en økonomisk ekspertgruppes vurdering skal partilederne nu forhandle om anden fase af genåbningen af Danmark.

”Meget tyder på, at vi som minimum kan se frem til, at der kommer yderligere åbning af detailhandlen, storcentre, restauranter og caféer. Nu forestår så politiske forhandlinger, og vi opfordrer politikerne til at sikre mest mulig genåbning til gavn for erhvervslivet og dermed dansk økonomi og danske arbejdspladser,” siger Brian Mikkelsen.

Brian Mikkelsen peger på, at skal restauranter og caféer åbne med mange restriktioner, så forudsætter det en lineær kompensationsmodel, så det ikke kan give økonomisk bagslag at optrappe aktivitet. Desuden bør museer, forlystelsesparker og så videre også være omfattet af genåbning. Endelig bør der skabes klarhed på turismeområdet.

”Når vi ser på vurderingen fra den økonomiske ekspertgruppe, så er det tydeligt, at indkøbscentre, restauranter og caféer og turismeområdet er områder med mange beskæftigede. De har været hårdt ramt af corona-krisen, og det er på høje tid at lukke op,” siger Brian Mikkelsen.

Brug for langsigtet plan
Fra Dansk Erhverv er det desuden budskabet, at der er brug for størst mulig klarhed om de kommende uger og måneder.

”Virksomhederne skal simpelthen vide, hvad de har at holde sig til. De skal vide, hvornår og hvordan de kan og skal genåbne. Derfor er det også vigtigt med en langsigtet genåbningsplan. Dansk erhvervsliv har brug for det, og det er nu op til et politisk flertal at sikre, at vi får det,” siger Brian Mikkelsen.

Kontakt os

Kommunikation

Lars Ohlsen

Pressechef