; ;
Gemt

Dansk Erhverv: Nye miljømærker forvirrer, men byg oven på dem, vi har

19. maj 2020

Flere af regeringens klimapartnerskaber foreslår mere eller mindre gode initiativer for at fremme brugen af grønne certificerings- og mærkningsordninger. Her er det vigtigt, at så mange troværdige og relevante mærker som muligt bidrager til omstillingen.

Flere af regeringens 13 klimapartnerskaber foreslår mere eller mindre gode initiativer for at fremme brugen af grønne certificerings- og mærkningsordninger som løsning til en mere effektiv omstilling til et miljø- og klimavenligt forbrug. De troværdige mærker har en vigtig rolle at spille her – både vores officielle mærkningsordninger og de privat anerkendte ordninger. Det er vigtigt, at så mange troværdige og relevante mærker som muligt bidrager til omstillingen. Eftersom de officielle mærker Svanen og Blomsten hviler på lovgivning og tilskud fra offentlige midler, er strategien her, at Regeringen skal sikre, at vores offentlige mærker tager større ansvar og udvikler flere kriterier målrettet klimaet. Strategien er desuden, at erhvervslivet skal gå i dialog med de private mærkningsordninger for at samarbejde, så deres kriterier udvikler sig til gavn for klimaet.

Ønsker brancher og virksomheder at lave nye klimamærkninger og klimaberegninger, anbefaler Dansk Erhverv, at man sikrer, at data hviler på en uafhængig certificering, som også sikrer, at disse er vurderet i et livscyklusperspektiv. Dertil har det stor betydning, at man udvikler klimamærker i samarbejde med alle interessenter på en transparent måde.

Læs her et debatindlæg i Altinget fra Dansk Erhverv, hvor der gives anbefalinger til de officielle mærker: Dansk Erhverv: Nye miljømærker forvirrer, men byg oven på dem, vi har.