Gemt

Døren er åben på klem for nødvendige erhvervsrejser

25. maj 2020

Det er nu muligt for danske virksomheder at dyrke flere af deres internationale erhvervsrelationer, end COVID-19-krisen hidtil har tilladt.

Udenrigsministeriet har udarbejdet en række retningslinjer og konkrete rejseråd, så danske erhvervsfolk på en sundhedsmæssig forsvarlig måde kan foretage nødvendige erhvervsrejser til og fra udlandet.

Fra mandag den 25. maj 2020, er der taget et vigtigt skridt for at gøre det lettere for danske virksomheder trygt at foretage erhvervsrejser internationalt. Det sker som led i aftalen om yderligere genåbning i fase 2, som blev indgået den 20. maj. Regeringen understreger, at retningslinjerne og de konkrete rejseråd er baseret på, at erhvervsrejser fortsat skal finde sted på en sundhedsmæssig forsvarlig måde.

Tiltaget er et stærkt ønske fra erhvervslivet og arbejdsmarkedets parter for at understøtte dansk erhvervsliv og dermed Danmark som en lille, åben økonomi. Mange danske virksomheder er afhængige af, at deres sælgere, indkøbere, specialiserede teknikere og rådgivere kan rejse ud for at handle og servicere internationalt - og for at kunne opfylde allerede indgåede kontrakter.

Dansk Erhvervs administrerende direktør, Brian Mikkelsen, hilser det derfor velkommen, at der nu bliver bedre adgang for erhvervsrejsende ind og ud af Danmark:

”Meget kan lade sig gøre digitalt via Skype-møder og lignende. Men for mange virksomheder er det vigtigt, at de har muligheden for at sende folk ud i verden og modtage besøg fra udenlandske virksomheder,” siger han.

Alt, der kan udskydes, bør fortsat udskydes eller holdes virtuelt

Udenrigsminister Jeppe Kofod understreger, at regeringen ikke har givet frit slag for alle erhvervsrejser:

”Det er fortsat vigtigt, at virksomhederne er bevidste om, hvilke risici der kan være ved at foretage rejser. Vi fokuserer på de erhvervsrejser, som vurderes nødvendige. Alt, der kan udskydes, bør fortsat udskydes eller holdes virtuelt. Der er udarbejdet retningslinjer og praktiske rejseråd, som mindsker risikoen for at blive smittet på erhvervsrejser. Alle, der kommer hjem til Danmark fra en erhvervsrejse, tilbydes en test,” siger han.

Over for tilrejsende erhvervsrejsende vil der blive iværksat en ekstra kommunikationsindsats baseret på sundhedsstyrelsens anbefalinger, så de rejsende i deres adfærd bidrager til at minimere risikoen for smittespredning.

Her er links til henholdsvis retningslinjerne for nødvendige erhvervsrejser, rejseråd til erhvervsrejsende og informationsmateriale på engelsk til tilrejsende erhvervsfolk:

Retningslinjer:

Udenrigsministeriets retningslinjer for erhvervsrejsende

Retningslinjer erhvervsrejser (English).pdf

Rejseråd:

Rejseråd til erhvervsrejser

Rejseråd til erhvervsrejser(English).docx.pdf

Informationsfmateriale på engelsk til tilrejsende erhvervsrejsende:

Informationsmateriale på engelsk

Ovenstående lægges også på:

virksomhedsguiden.dk

Kontakt

EU og International

Michael Bremerskov Jensen

Fagchef for international handel
Medarbejderprofil