Gemt

Ny analyse: Flere unge vil være iværksættere

29. maj 2020

Flere unge under 30 år har givet sig i kast med iværksætteri. 11 pct. af de unge var ultimo 2019 iværksættere mod kun 3 pct. godt et år tidligere, viser ny undersøgelse fra Dansk Erhverv.

Det er vigtigt for den videre innovation og vækst, at Danmark fortsat kan tiltrække unge ind i iværksættermiljøet. Dansk Erhverv har taget temperaturen på næste generation af iværksættere, og det tegner lovende.

”Som en lille nation har vi hele tiden brug for nye kræfter, der kan være med til bl.a. at udvikle morgendagens teknologi – og ikke mindst bidrage til den vækst, vi alle skal leve af i fremtiden. Det er derfor glædeligt og ikke mindst vigtigt, at flere unge vælger at blive iværksættere. Dansk Erhvervs seneste survey viser, at 11 pct. af de unge under 30 år har givet sig i kast med iværksætteri, hvilke er en stor stigning siden Dansk Erhvervs analyse for godt et år siden, hvor tallet lå på 3 procent,” siger Jasmina Pless, chefkonsulent i Dansk Erhverv og understreger, at krisen selvfølgelig altid er en faktor, også når det kommer til iværksætteri.

”Det er klart, at den eksisterende usikkerhed i markedet, som den igangværende krise har forårsaget, kan få betydning for antallet af nystiftede virksomheder i den kommende tid. Med afsæt i den seneste undersøgelse er der dog klare tegn på, at både viljen og optimismen er tilstede. Dermed kommer vi forhåbentlig også fremover til at se flere og flere unge, der går iværksættervejen,” siger Jasmina Pless.

Dansk Erhverv afholder webinar om unge og iværksættere den 3. juni: Ung og iværksætter - paneldebat om de store muligheder og udfordringer

Læs hele Dansk Erhvervs analyse herunder.

Flere unge danskere vil være iværksættere

pdf

Download

Kontakt os

Politik og Analyse

Jasmina Pless

Chef for iværksætterpolitik
Medarbejderprofil