Gemt

Turismen gik i sort fra fredag den 13.

07. maj 2020

Helt nye tal fra Danmarks Statistik afdækker krisens første uger. I marts noterede danske hoteller sig for en tilbagegang på 63 pct i overnatningerne. April var første fulde måned i krise med en de facto nedlukning af danske hoteller.

Danmarks Statistik har netop offentliggjort overnatningstallene for marts 2020. Hotellerne i Danmark havde 63 pct færre overnatninger end i 2019. Overnatningerne fordeler sig meget ujævnt henover måneden.

Corona-udbruddet viste sig allerede i tallene for februar. Den 27. februar blev den første person testet positiv for coronavirus i Danmark, og de første to uger af marts var præget af stor tilbagegang.

Den 6. marts blev det frarådet at afholde arrangementer med over 1.000 mennesker, hvilket satte en stopper for flere store events og kongresser. Den 11. marts blev forsamlinger på flere end 100 mennesker forbudt. Fra den 18. marts blev forsamlinger på flere end 10 personer forbudt, og restauranter med siddepladser blev lukket ved påbud. 

”Den udenlandske efterspørgsel stoppede totalt, da de danske grænser blev lukket d.13. marts. Danmarks Statistik har endnu ikke opgjort tallene for overnatninger på danske hoteller i april 2020. Men andre kilder vi er i besiddelse af i Dansk Erhverv viser allerede nu en de facto lukning af hotellerne i april og maj,” siger Lars Ramme Nielsen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv

Dansk Erhverv ser frem til, at regeringen åbner samfundet og grænserne hurtigst muligt.

”Hotellerne blev ikke lukket ved påbud og er i en ekstrem udfordrende situation, hvor konkurser er faretruende nær. Uanset en snarlig genåbning af samfundet er der langt til normaltilstanden. Forlængelse af de eksisterende hjælpepakker, og Dansk Erhvervs forslag om at forbedre Boligjobordningen, så ordningens maksimumbeløb forhøjes til 40.000 kroner per person og også giver danskerne fradrag for ophold i feriehuse, hoteller, ved restaurantbesøg og meget andet, er nødvendige,” siger Lars Ramme Nielsen.  

Kontakt

Oplevelse & Velfærd

Lars Ramme Nielsen

Markedschef
Medarbejderprofil