Gemt

Brian Mikkelsen: Et regulært syvmileskridt i den rigtige retning

19. marts 2020

Et samlet Folketing står bag en ny, stor hjælpepakke til erhvervslivet og danske lønmodtagere. Pakken er et regulært syvmileskridt i den rigtige retning, men vejen gennem krisen bliver desværre lang, lyder det fra adm. direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen. 

På et pressemøde torsdag formiddag blev nye initiativer rettet mod at holde hånden under danske virksomheder og danske jobs under corona-krisen præsenteret. Der er b.la. tale om en midlertidig kompensationsordning for selvstændige og midlertidig kompensationsordning for virksomheders faste udgifter.

”Først og fremmest vil jeg rose et samlet Folketing, som igen handler hurtigt og resolut. Coronakrisen kræver, at vi står sammen som nation. Det gør vi. Det her er et syvmileskridt i den rigtige retning. Det er en solid hjælp til virksomhederne i en historisk vanskelig tid. Krisen udvikler sig time for time, og derfor må vi forberede os på, at vejen ud af krisen kommer til at minde meget mere om et marathonløb, end om et 100 meterløb,” siger Brian Mikkelsen.

Skaderne vil blive betydelige
Brian Mikkelsen hæfter sig særligt ved, at der i aftaleteksten står, at parterne er enige om at tage alle nødvendige skridt for at bringe danske virksomheder og arbejdspladser godt igennem corona-epidemien og er villige til at prioritere et trecifret milliardbeløb til eventuelle yderligere initiativer, hvis det bliver nødvendigt.

”Det er et klart tegn på, at et samlet Folketing har forstået, at arbejdet med at holde hånden under danske virksomheder og arbejdspladser langt fra er slut endnu. I de kommende dage og uger skal vi løbende sammen sikre mere nødvendig hjælp, så vi kommer gennem krisen med færrest mulige konkurser og mindst muligt tab af arbejdspladser. Det handler om at begrænse skaderne, og selv om vi gør alt, hvad vi kan, så vil skadevirkningerne være betydelige,” siger Brian Mikkelsen. 

Vigtigt med lån
Dansk Erhverv hæfter sig ved, at der med mange initiativer i de seneste dage nu er åbnet op for, at der gives midlertidig kompensation for virksomheders faste udgifter, midlertidig lønkompensation og bedre mulighed for at låne penge. Samtidig er initiativerne målrettet alle typer af virksomheder fra freelancere, selvstændige erhvervsdrivende, mellemstore og store virksomheder.

”Det er positivt, at ordningerne er tænkt bredt, så de hjælper flest muligt. Nu er det samtidig vigtigt, at kreditinstitutionerne begynder at yde lån til virksomhederne. Vi kan ikke sikre, at alle virksomheder komme igennem krisen, men vi skal sikre, at så mange som muligt gør, og pakken i dag fra et enigt Folketing er et solidt skridt i den retning. Vi vil nu nærlæse aftalerne og løbende følge udviklingen for at se, om der er behov for justeringer og forbedringer,” siger Brian Mikkelsen.

Kontakt

Kommunikation

Lars Ohlsen

Pressechef