Gemt

COVID-19 bør fremskynde din digitalisering af eksportdokumenter

23. marts 2020

Eksportvirksomheder opfordres til at benytte den digitale platform til eksportdokumenter, som Dansk Erhvervs carnet- og certifikatservice tilbyder sine medlemmer og øvrige kunder.

En digital platform, hvor virksomheder kan udarbejde, dele og sende dokumenter, holder uhindret og risikofrit gang i eksporten af danske varer på trods af COVID-19.

Derfor opfordrer Dansk Erhvervs carnet- og certifikatservice eksportvirksomheder til at benytte platformen, der er udviklet i samarbejde med virksomheden ClearView Trade.

”Digitalisering bidrager til at holde gang i eksporten af danske varer uden risiko for smittespredning i eksportprocessen, hvor dokumenter skal udarbejdes, deles og sendes. I modsætning til manuelle og papirbaserede arbejdsgange, der skal gennem flere hænder,” siger salgschef Jesper Juul-Jensen, Dansk Erhverv.

Står klar til at hjælpe
Desuden gør den digitale løsning det enkelt at opretholde virksomhedens vareeksport, selv om der arbejdes hjemmefra eller forskudt, eller opdelt i fysisk adskilte arbejdsgrupper.

Jesper Juul-Jensen understreger, at eksportvirksomhedernes anvendelse af den digitale platform også skal ses i et meget længere perspektiv end den aktuelle COVID-19.

”I virkeligheden forsøger vi at hjælpe eksportvirksomheder med at opbygge deres ’supply chain resilience’ eller robusthed. Det vil også være vigtigt, når vi er igennem COVID-19-krisen. Der kan komme nye epidemier, og klimaudfordringen kan igen komme til at spille en stor rolle.”

Dansk Erhverv og ClearView Trade står klar til at hjælpe og rådgive eksportvirksomheder om, hvordan de ved hjælp af digitalisering kan afbøde konsekvenserne af COVID-19, herunder sikre virksomhedernes supply chain og medarbejdere.

Foruden eksportdokumenter kan oprindelsescertifikater og andre handelspapirer også nemmere, hurtigere og sikrere ekspederes på den digitale platform. Løsningen samler fem vigtige indgange for handelsvirksomhederne, nemlig transportpapirer, varelister, fødevarecertifikater, told- og skattedokumentation samt Dansk Erhvervs carnet- og certifikatservice.

Kontakt os