Gemt

Dagligvarehandlen kan holde åbent i to ekstra dage i påsken

31. marts 2020

For at mindske risikoen for smittespredning af corona-virus har regeringen valgt at dispensere midlertidigt for lukkeloven, hvilket giver hele dagligvarehandlen mulighed for at holde åbent skærtorsdag og 1. påskedag i påsken.

Normalt skal de større butikker holde lukket skærtorsdag, langfredag, 1. og 2. påskedag, men regeringen har valgt at dispensere for lukkeloven midlertidigt, så hele dagligvarehandlen, uanset omsætning, kan holde åbent skærtorsdag og 1. påskedag fra klokken 10-17.

Dagene op til påske er normalt særligt travle, når danskerne skal handle til påskedagene og det betyder mange kunder i butikkerne, men trængsel i butikkerne skal helst forhindres i en tid, hvor vi forsøger at undgå smittespredningen af corona-virus.

I forbindelse med annonceringen af de ekstra åbningsdage i påsken udtalte Erhvervsminister Simon Kollerup:

”Medarbejderne og dagligvarehandlen har allerede taget et stort ansvar i at mindske smittespredningen og holde hjulene i gang, så alle danskere fortsat kan få mad på bordet. Det vil jeg gerne sige stort tak for. Det arbejde skal vi fortsætte, og derfor vil regeringen nu give mulighed for, at hele dagligvarehandlen kan holde åbent to ekstra dage i påsken. Det giver os alle større mulighed til at handle på forskellige tidspunkter, og det giver kortere køer og mindre smitteeksponering. Samtidig vil jeg gerne opfordre til, at der tages hensyn til det i forvejen høje arbejdspres i butikkerne, når vagterne i påske skal planlægges.”

”Det her er kun midlertidigt, og lukkeloven gælder stadig fremover. Jeg vil gerne opfordre danskerne til at bruge deres sunde fornuft, når de handler. Hold afstand, overvej en ekstra gang om den liter mælk kan vente til dagen efter. Og giv kassemedarbejderen et ekstra smil med på vejen og husk at holde afstand, så medarbejderne føler sig trygge.”

Kontakt os

Handel

Lotte Engbæk Larsen

Markedschef
Medarbejderprofil