Gemt

Dansk Erhverv foreslår midlertidig lønkompensation

Pressemeddelelse, 13. marts 2020

Corona-krisen er først lige begyndt, og nu peger Dansk Erhverv på en midlertidig lønkompensation som en del af løsningen i forhold til at holde hånden under danske virksomheder og arbejdspladser.

Regeringen har den seneste uge præsenteret flere fornuftige tiltag til at understøtte erhvervslivet i forbindelse med corona-krisen. Men krisen er stadig i sit udgangspunkt, og konsekvenserne er allerede voldsomme for virksomhederne og lønmodtagerne. Derfor opfordrer Dansk Erhverv kraftigt til, at regeringen indfører lønkompensation for de ansatte i virksomheder, som er særligt hårdt ramt.

”Vi anbefaler simpelthen midlertidig lønkompensation, så virksomhederne kan holde hånden under danske arbejdspladser i denne nødsituation. Alternativet er desværre mange afskedigelser, da virksomheder i særligt udsatte brancher allerede har fået halveret deres indtjening eller mere,” siger Brian Mikkelsen.

Handler om at sikre arbejdspladser
Brian Mikkelsen påpeger, at vi for længst er forbi det punkt, hvor det blot handlede om at sikre sig mod virksomhedernes tab.

”Det her handler om at sikre, at arbejdspladser ikke forsvinder, og at virksomheder ikke lukker. Det er i alles interesse. Samfundets, virksomhedernes og lønmodtagernes. Hele Danmarks. Regeringen bør finde en løsning med arbejdsmarkedets parter. Vi ved godt, at det her forslag kommer med en regning til statskassen, men jeg frygter, at regningen bliver langt større, hvis vi ikke gør noget,” siger Brian Mikkelsen.

Kontakt os

Kommunikation

Lars Ohlsen

Pressechef