; ;
Gemt

Hjælpepakker og spørgsmål i forbindelse med coronavirus

Nyhed

11. marts 2020

Det er en ekstraordinær situation, som Danmark er i lige nu. Regeringen er allerede kommet med en række hjælpeforanstaltninger til trængte virksomheder.

De tiltag er:

1) Kompensation til arrangører, der i marts måned har aflyst eller udskudt arrangementer med mere end 1.000 deltagere og arrangementer på under 1.000 deltagere, som er målrettet særlige COVID-19-risikogrupper, f.eks. ældre eller helbredsmæssigt sårbare. Læs mere på skat.dk: Hjælpepakker - spørgsmål og svar

2) Ny hastelovgivning understøtter virksomhedernes likviditet ved midlertidigt at udskyde betalingsfristerne for moms, AM-bidrag og A-skat. Læs mere på skat.dk: Hjælpepakker - spørgsmål og svar

3) Regeringen og erhvervslivets corona-enhed, der sammen med erhvervslivet skal drøfte målrettede og konkrete forslag til midlertidige tiltag, der kan afhjælpe aktuelle udfordringer for i første omgang transporterhvervene samt turisme og oplevelsesøkonomi.

Dansk Erhverv er en del af dette arbejde og vil løbende arbejde for at sikre de bedst mulige forhold for virksomhederne under de omstændigheder, som Danmark befinder sig i lige nu. Med andre ord bliver der behov for yderligere initiativer, der kan gavne erhvervslivet i denne situation.

Den aktuelle situation giver anledning til en lang række spørgsmål i forhold til for eksempel ansættelsesret, kompensation og eventuel erstatning.

Du kan få hjælp til svar på dine spørgsmål ved at kontakte Dansk Erhvervs Hotline på 3374 6400