; ;
Gemt

Husk at handle klogt

20. marts 2020

Butikkernes og forbrugernes organisationer kommer nu med en opfordring til danskerne om at tage hensyn og handle klogt for at undgå yderligere coronasmitte. Det er vigtigt at følge myndighedernes anvisninger, lyder det.

De fleste danskere er optagede af at følge myndighedernes anvisninger, når det kommer til at købe ind i butikker og supermarkeder. Derfor kommer en række organisationer, som repræsenterer henholdsvis forbrugerne, butiksmedarbejderne og butikkerne i dagligvarehandelen nu med en fælles opfordring til at følge en række gode råd, der kan begrænse yderligere spredning af coronasmitte:

  • Udnyt hele åbningstiden, så færre handler ad gangen,
  • Tag alene på indkøb. Hvis det er muligt, bør man lade børn blive hjemme, så kun én voksen i husstanden sørger for indkøbet.
  • Få andre til at handle for dig, hvis du er i risikogruppen
  • Køb gerne ind til et par dage ad gangen
  • Tag hensyn til medarbejderne, som gøre en kæmpe indsats i denne svære tid
  • Vask hænderne inden du går ud for at handle ind
  • Hvis mange handler på samme tid - så vent.
  • Hvis du er syg, har sygdomstegn eller er i risikogruppen, så bliv hjemme, så du ikke udsætter dig selv eller andre for fare. Få en ven eller et familiemedlem til at hjælpe med indkøbene
  • Medarbejdere der er syge, eller har sygdomssymptomer, skal blive hjemme. Så udsætter man ikke andre for fare.

”Detailhandlen tager situationen for smittefare meget alvorligt og har gjort det lige fra dag 1. Butikkerne har fuldt fokus på at sikre, at sundhedsmyndighedernes anbefalinger følges for at undgå yderligere smittespredning gennem en lang række konkrete tiltag ude i butikkerne,” siger markedsdirektør i Dansk Erhverv, Henrik Hyltoft. 

”Det er vigtigt, at vi i denne krise har fokus på medarbejderne, som yder en kæmpe indsat i denne tid," lyder det fra HK HANDEL.

”Medarbejderne i detailsektoren løfter en kæmpe opgave i øjeblikket. Derfor er det vigtigt, at de sundhedsmæssige anbefalinger følges, både af virksomhederne medarbejderne er ansat i og af kunderne. Gør vi ikke det, risikerer, vi at medarbejdere bliver syge og butikker må lukke. Det er i ingens interesse, så hold afstand, vask hænder og følg myndighedernes råd,” siger Per Tønnesen, formand for HK HANDEL.

Forbrugerrådet Tænk opfordrer til at bruge hele åbningstiden.

”Vi ved, at de fleste forbrugere er optagede af at bidrage til at mindske smitten, og heldigvis betyder det ikke, at vi skal undvære dagligvarer, for der er ikke mangel på varer. Mange danskere har en fleksibel hverdag i øjeblikket, og derfor er det et godt råd, at man kan handle tidligt eller sent for at undgå, at der er for mange mennesker i butikken ad gangen,” siger Vagn Jelsøe, vicedirektør i Forbrugerrådet Tænk.

 

Kontakt