Gemt

Ny rejsevejledning bringer rejsebranchen i knæ

Nyhed

Pressemeddelelse, 13. marts 2020

Udenrigsministeriet har ændret sin rejsevejledning til hele verden til ”orange” for at forebygge yderligere smitte i Danmark. Det er meget alvorligt for rejsebranchen og økonomiske tiltag er nødvendige nu, mener Dansk Erhverv.

Den nye rejsevejledning betyder, at danske rejsebureauer, rejsearrangører og Københavns Lufthavn får brug for akut hjælp.

”Vi bakker naturligvis op om myndighedernes vurderinger, men vi må samtidig sige, at dette betyder, at en hel branche bliver bragt på randen af konkurs. Arbejdspladser går tabt og store værdier mistes, hvis der ikke handles. Vi mener blandt andet, at der hurtigst muligt bør åbnes for lønkompensation og dækning af tilbagebetalinger for aflyste rejser,” siger adm. dir i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen.

Når Udenrigsministeriet vurderer, at et rejsemål er ”orange” betyder det, at de fraråder alle ikke-nødvendige rejser.

Meget presserende er behov for fuld statslig dækning af rejsebureauernes tilbagebetalinger til det stigende antal kunder, der heldigvis følger myndighedernes anvisninger om ikke at rejse ud af Danmark til de lande, der er ramt af rejseforbud.

Dertil kommer en række specifikke tiltag, der kan hjælpe de mest udsatte brancher, særligt turisme- og oplevelsesindustrien.

Kontakt

Kommunikation

Lars Ohlsen

Pressechef