Gemt

Nye anbefalinger om større arrangementer bør følges

Regeringen og sundhedsmyndighederne anbefaler nu, at større arrangementer bliver aflyst eller afviklet uden publikum. Dansk Erhvervs adm. direktør, Brian Mikkelsen, opfordrer alle til at overholde anbefalingerne.

Nyhed

06. marts 2020

På et pressemøde fredag middag præsenterede statsminister Mette Frederiksen en række nye anbefalinger til, hvordan arrangører forholder sig til corona-virussen i Danmark.

Arrangementer med 1000 eller flere deltagere ønskes udskudt eller aflyst. Det sker for at dæmme op for smittefaren. Ved arrangementer med under 1000 deltager opfordres arrangørerne til at overveje smitterisiko ved at gennemføre arrangementet.

”Dette er sket i andre lande, og nu sker det altså også i Danmark. Alle, der afholder arrangementer, skal naturligvis følge anbefalingerne. Dansk Erhverv følger udviklingen tæt, er konstant i dialog med vores medlemmer og myndigheder, så vi kan være så meget på forkant med udviklingen, som det overhovedet er muligt,” siger Brian Mikkelsen.

Brian Mikkelsen understreger, at Dansk Erhverv vil adressere virksomheders økonomiske tab som følge af anbefalingerne.

”Det er en meget relevant og akut problemstilling. Der vil være arrangører, der kan få betydelige tab som følge af regeringens opfordring. Vi bakker op om opfordringen, for det er meget vigtigt, at der tages de nødvendige forholdsregler. Men vi mener også, at der skal findes løsninger, der sikrer, at arrangørerne ikke lider store økonomiske tab. Det drøfter vi nu med regeringen,” siger Brian Mikkelsen.

Myndighederne opfordrer desuden til, at man afholder sig fra tæt kontakt, når man mødes for at begrænse coronasmitten. Desuden bør alle holde sig opdateret med seneste udvikling, idet der løbende, måske dagligt, vil være briefinger fra myndighederne.

Når det gælder sundhedsmyndighederne, så samles man alle oplysninger løbende på hjemmesiden coronasmitte.dk. Vil man orientere sig om status på rejsevejledninger, er det Udenrigsministeriets hjemmeside, man skal besøge.

Har du som virksomhed brug for hjælp eller rådgivning, så kan du enten besøge Dansk Erhvervs særlige hjemmeside-del www.danskerhverv.dk/corona  eller kontakte vores hotline på telefon 3374 6400.

 

Kontakt os